Hlavní obsah

Bránit Ukrajinu se vydal také bývalý tenista

Dalším z ukrajinských sportovců, kteří se vydali bránit rodnou zemi proti ruské invazi, je bývalý tenista Alexandr Dolgopolov. Vítěz tří turnajů ATP Tour se vrátil do Kyjeva poté, co absolvoval týdenní střelecký výcvik.

Foto: Max Rossi, Reuters

Alexandr Dolgopolov na fotografii z roku 2018

Článek

Třiatřicetiletý Dolgopolov byl v době začátku ruské invaze na Ukrajinu s matkou a sestrou v Turecku. „Hned jsem začal se střeleckým výcvikem a měl jsem štěstí, že mě mohl pět až sedm dnů učit bývalý profesionální voják,“ uvedl Dolgopolov na Instagramu.

„Našel jsem pár kluků, kteří chtěli jet na Ukrajinu z Ameriky, a vydali jsme se na cestu. Vzali jsme si neprůstřelné vesty pro nás a pro naši armádu a letěli jsme do Záhřebu. Pak jsem jel autem přes Evropu, dostali jsme se na Ukrajinu přes Polsko a nyní jsem konečně v Kyjevě. Tohle je můj domov a budu ho bránit. Se všemi lidmi, kteří tam zůstali. I já tam zůstanu, dokud nezvítězíme,“ uvedl bývalý třináctý hráč světového žebříčku.

„Doktor železná pěst“ se hlásí do boje proti Rusům

Zahraniční

Dolgopolov také na Twitteru zveřejnil fotografii se samopalem a vojenskou výstrojí, k níž přidal popisek: „Byl jsem zvyklý na rakety a struny, nyní na tohle.“

V minulých týdnech se na Ukrajině připojili k aktivním zálohám někdejší tenista Sergej Stachovskij nebo mistr světa v biatlonu Dmytro Pidručnyj. U praporů území obrany zase působí boxeři Oleksandr Usyk a Vasilij Lomačenko, se zbraní v ruce hodlají bránit svou vlast také bývalí boxerští šampioni Vitalij a Vladimir Kličkové, přičemž Vitalij je starostou Kyjeva.

Reklama

Související témata:
Alexandr Dolgopolov

Výběr článků

Načítám