Hlavní obsah

„Doktor železná pěst“ se hlásí do boje proti Rusům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Bývalý boxerský šampion v těžké váze a nynější starosta Kyjeva Vitalij Kličko řekl, že se připojí ke svému bratrovi Vladimirovi a budou společně bojovat v „krvavé válce“ proti ruské armádě, která ve čtvrtek zahájila invazi na Ukrajinu. Rovněž jeho bratr je boxerský šampion.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalý ukrajinský boxer Vladimir Kličko se přihlásil k územní domobraně začátkem února, doprovázel ho jeho bratr VitalijVideo: Reuters

 
Článek

„Nemám jinou volbu, musím to udělat. Budu bojovat,” řekl britské televizi ITV 50letý starosta Kličko, jemuž se za jeho sportovní kariéry přezdívalo Doktor železná pěst.

Foto: Profimedia.cz

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko

Kyjev je podle něj v ohrožení a nejdůležitější je spolupracovat s policií a s armádou na ochraně kritické infrastruktury. Například zajistit, aby nebyly přerušeny dodávky elektřiny, plynu a vody.

Hybridní válka v plném proudu. Ukrajina rekrutuje hackery ve velkém

Bezpečnost

Civilisté jsou podle Klička připraveni bojovat po boku vojáků. „Věřím v Ukrajinu, věřím v mou zemi a věřím ve své lidi,” řekl.

Jeho bratr Vladimir se tento měsíc připojil k aktivním zálohám ukrajinské armády a řekl, že láska k jeho zemi jej nutí k tomu, aby ji bránil. „Ukrajinský lid je silný. A zůstane věrný sám sobě i přes tuto tvrdou zkoušku. Jsou to lidé, kteří touží po suverenitě a míru. Lidé, kteří považují Rusy za svoje bratry,” napsal ve čtvrtečním příspěvku.

Hackeři vyhlásili Rusku válku, vyřazují z provozu jeden cíl za druhým

Bezpečnost

Mnozí experti považují bratry Kličkovy za jedny z nejlepších boxerů všech dob. Velkou část dětství strávili v Čechách, neboť jejich otec sloužil jako vojenský letec na letišti v Milovicích. Mezi roky 1980 a 1985 žila celá rodina v Mimoni.

Reklama

Výběr článků

Načítám