Hlavní obsah

Abramovič přesunul svou luxusní jachtu do Černé Hory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní jachta oligarchy Romana Abramoviče, na nějž EU uvalila sankce, dorazila v sobotu do přístavu Tivat v Černé hoře. Předtím kotvila ve španělské Barceloně. Abramovičovi ale v západoevropské zemi hrozilo, že o loď Solaris přijde.

Foto: Profimedia.cz

Jachta Solaris Romana Abramoviče

Článek

Oligarcha se přesunutím jachty podle všeho snaží vyhnout jejímu zabavení. To potkalo už několik další ruských miliardářů. Zaměstnanci na jachtě podle serveru Daily Mail dostali pokyn, aby rychle připravili loď k vyplutí.

Černá Hora není členem EU, k sankcím proti Rusku se ale přihlásila. Pro ruská letadla uzavřela vzdušný prostor.

Itálie zabavila miliardáři Melničenkovi jednu z největších jachet světa

Evropa

Solaris je považována za jednu z nejluxusnějších jachet světa. Abramovič si ji nechal postavit v německých Brémách, na vodu vyplula loni. Je dlouhá 140 metrů a má hodnotu v přepočtu 13 miliard korun. Na osmi palubách je k dispozici 48 kajut. Provozní náklady podobných lodí se pohybují v desítkách milionů dolarů ročně.

Abramovič vlastní ještě jachtu Eclipse, která běžně kotví v Karibiku. Jde o nejdražší jachtu světa. Nyní se ale nachází v mezinárodních vodách. Do těch vplula 21. února. Podle údajů ze sledování polohy lodí míří zřejmě také do Středozemního moře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám