Hlavní obsah

Stáj BAR odstartuje, soud zrušil příkaz

– MAGNY-COURS

Dopolední volný trénink na Velkou cenu Francie piloti stáje BAR nestihli, v odpolední první části kvalifikace již chybět nebudou. Francouzský soud totiž nařídil vrátit týmu ve čtvrtek zabavené monoposty, a tak Jacques Villeneuve i Jenson Button vyrazí na renovovaný okruh v Magny-Cours.

Foto: Josef Zajíc

Ostravský sportovní den 30. května 2012

Článek

Britský tým British American Racing (BAR) přišel o oba závodní stroje ve čtvrtek večer, když policisté na základě soudního rozhodnutí vyzvedli v garážích oba vozy a přímo na okruhu je v nákladních autech zapečetili. Soud tak reagoval na žalobu společnosti PPGI, které BAR údajně dluží tři miliony dolarů.

"Příkaz byl absolutně neplatný a soud jej dnes ráno zrušil," mohl si oddechnout šéf BAR David Richards. Mechanici teď budou mít plné ruce práce, protože v krátké době musejí připravit vozy Kanaďana Villeneuva i britského pilota Buttona ke kvalifikaci. Její začátek je ve 14 hodin, v sobotu na ni naváže druhá část a nedělní odpoledne je tradičně vyhrazeno vlastnímu závodu.

Mechanik opravoval automat

Ve volném tréninku nicméně obě formule BAR chyběly. Všichni netrpělivě očekávali rozhodnutí soudu a jeden z Villeneuvových servismanů místo posledních příprav údajně v boxu opravoval pokažený automat na kávu.

Technický ředitel Geoff Willis měl ještě před oznámením rozsudku za to, že pokud soud vydá formule stáji zpátky, mohly by vyrazit na okruh do hodiny a půl. Tradiční procedury zahřátí motoru a převodovky trvají okolo čtyřiceti minut. "Snad bychom se mohli dostat na 25 minut. Kdyby ale nebyla skříň převodovky dostatečně teplá, bylo by to zlé a něco se mohlo zlomit," varoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám