Hlavní obsah

Zařizujete byt nebo dům? Představujeme 5 největších interiérových trendů

Přemýšlíte, jakým stylem si vybavit svůj nový dům? Vybírejte z módních trendů, které nejlépe vystihují vaši osobnost i potřeby, ale zároveň mají nadčasový přesah, a tak se vám budou líbit po dlouhá léta.

Foto: Karolína Holubová/Seznam Brand Studio

Zařizujete byt nebo dům? Představujeme 5 největších interiérových trendů

Článek

Všechny následující trendy se drží na výsluní už pár let, jsou proto už prověřené a nejedná se krátkodobý módní výstřelek, který brzy pohasne. Představují proto sázku na jistotu.

1. Podle vzoru Skandinávců

Skandinávský styl se v posledních sezonách rozšířil do celého světa. Není divu – je velmi útulný, příjemně světlý, a přitom nenáročný. Jeho podstatou jsou přírodní materiály, zejména dřevo, kůže, ale také kožešiny, vlněné deky, bavlněné závěsy či přehozy. V kontrastu pak přichází spousta bílé a dalších světlých barev, nezbytností je maximum denního světla a pro zútulnění barevné detaily.

Foto: Karolína Holubová/Seznam Brand Studio

Podle vzoru Skandinávců

2. Základy minimalismu

Jestli máte rádi jednoduché tvary a straníte se výrazných barev a vzorů, bude minimalismus pro vás to pravé. Úskalím minimalismu je, že máte v místnosti opravdu jen pár kusů nábytku a jen minimum doplňků – o to pečlivěji musíte vše vybírat. Nic se tu zkrátka neztratí.

Foto: Karolína Holubová/Seznam Brand Studio

Základy minimalismu

3. Rustikální kouzlo Provence

Nejraději byste měli vilu na francouzském venkově? Vykouzlete si podobný styl kdekoli. Pomohou obnažené cihlové či kamenné stěny, spousta květin v čele s levandulí, nezbytností je bíle natřené, ideálně masivní dřevo doplněné zemitými odstíny doplňků i textilií. Perfektní je rustikální nábytek, ale nebojte se ani barev. Ideální je jedna pastelová, do níž budete vše ladit.

Foto: Karolína Holubová/Seznam Brand Studio

Rustikální kouzlo Provence

4. Safari styl

Vy, kdo rádi cestujete a chcete si nádech dobrodružství přenést i domů, vyzkoušejte safari styl. Přidejte tedy zvířecí motivy, kůži a kožešiny, zejména v hnědé či velbloudí barvě. Perfektně budou vypadat nejrůznější etno vzory, samozřejmě dřevo a spousta zeleně. Váš interiér se navíc bude vyvíjet s každou další cestou, odkud si přivezete autentický suvenýr.

Foto: Karolína Holubová/Seznam Brand Studio

Safari styl

5. Ženskost v interiéru

Ženy často touží po svém vlastním prostoru, kde je nikdo a nic nebude rušit a kde najdou čas jen samy pro sebe. Takové místo si zaslouží spoustu dámských doplňků, jako jsou zrcadla na stěnách, ozdobné rámy obrazů, nadýchané polštáře a spousta květin. Většina žen si užije také zlaté či křišťálové detaily a broušené sklo.

Foto: Karolína Holubová/Seznam Brand Studio

Ženskost v interiéru

Stále nevíte, co by vám sedělo nejlépe, abyste se v prostoru cítili co nejpříjemněji? Přijďte si bydlení v tomto stylu vyzkoušet do Centra vzorových domů v Praze Nehvizdech, kde najdete sedm už hotových a kompletně zařízených domů. Vše je tu připraveno tak, aby to vyvolalo dojem, že se tu doopravdy bydlí. Snadno tak zjistíte, jaký interiér je pro vás ideální, načerpáte inspiraci, vypijete si tu kávu a v klidu vše promyslíte. Stavit se můžete kdykoli, ale ideální je se objednat předem, abyste měli k dispozici odborníka z Centra vzorových domů, který se vším profesionálně poradí. Vstup do centra je zdarma.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám