Hlavní obsah

Umění tvořené dobrou kávou do posledního zrnka

Jste milovníkem kávy, kterého každý šálek vychutnaný do posledního zrnka nakopne k lepší náladě? Místo krve vám v žilách proudí káva, bez které nemůže začít váš dobrý den? Návštěvu kavárny berete jako relaxační rituál? Odteď už sobě ani nikomu jinému špatnou kávu neuděláte. Na světě jsou totiž baristické a rekvalifikační kurzy pro všechny kávomily.

Foto: shutterstock.com

Baristické a rekvalifikační kurzy na vás čekají v pražském Rcaffe

Článek

Že je káva buď chutná, nebo účinná? Pokud chcete, aby byl váš šálek kávy chuťově neodolatelný nebo jen prahnete po tom vypilovat v precizně vyšlehané mléčné pěně srdíčko, kapradiny či medvídka, vyrazte vstříc nové výzvě! Nejen pro všechny začátečníky, kávové milovníky, ale i pro pokročilé baristy, kteří chtějí své umění posouvat stále dopředu a stát se baristickými Da Vinci, jsou v Rcaffe připraveny baristické a rekvalifikační kurzy.

Dokonalou kávu vás naučí připravit známý barista Robin Blaschke 

Rcaffe, které najdete v Praze kousek od Václavského náměstí, se může pochlubit spoluprací s Robinem Blaschkem. Tento barista, věrozvěst italského espressa a kavárenské kultury, který je prvním certifikovaným trenérem italské kávy mimo území Itálie, bude jedním z těch, kteří vás budou při workshopech a kurzech provádět.

Umění tvořené dobrou kávou do posledního zrnkaVideo: Rcaffe.cz

Kurz pod vedením Robina je nezapomenutelným zážitkem, což může potvrdit i účastnice kurzu Katka: „Z přístupu školitele, a hlavně z obrovského množství informací jsem byla nadšená. Základní znalosti jsou nezbytné pro to, abyste pochopili principy přípravy a lépe si uvědomili, co od profesionálních italských mašin ve výsledku očekávat. Navíc při povídání Robina Blaschkeho čas neskutečně letí a po skončení si uvědomíte, že byste si všechno poslechli klidně znova.“

Foto: Rcaffe.cz

Robin Blaschke je nyní jediným neitalským držitelem titulu Coffe Trainer na světě

Rcaffe připravilo baristické kurzy dostupné všem

K mání je kurz Latte Art basic, který vás provede základní technikou latte artu, či kurz Asistent mistra zaměřený na přípravu tradičního espressa a cappuccina. Naučíte se kromě jiného to, jak lze rozpoznat skutečně dobrou kávu, a dozvíte se něco o její historii. Zjistíte, jak kávu extrahovat, správně servírovat nebo si můžete vyzkoušet různé způsoby přípravy kávy.

Pro všechny kávové nadšence, kteří touží přičichnout k baristickému řemeslu, připravilo Rcaffe rekvalifikační kurz Mistr kávy a kurz Barista, které jsou pro všechny nezaměstnané vedené na úřadu práce zcela zdarma bez žádných dalších pozdějších nákladů. Všechny náklady jsou totiž hrazeny pracovním úřadem. Rekvalifikační kurz je akreditován MŠMT ČR a je zárukou toho, že po jeho absolvování budete umět připravit nejen skvělou kávu, ale obsluhu kávovarů budete mít v malíčku. Samozřejmostí po absolvování kurzu je i získání potřebného osvědčení o rekvalifikaci.

Foto: Rcaffe.cz

Pro všechny kávové nadšence, kteří touží přičichnout k baristickému řemeslu, připravilo Rcaffe rekvalifikační kurzy

Proč zajít na baristický kurz?

U kávy platí stejně jako v partnerském životě, že když něco milujete, chcete to poznat co nejlépe. Baristický kurz vás naučí připravovat nejen skvělou kávu, ale poodhalí vám i tajemství, co káva může udělat pro vás a vy pro ni. Svůj šálek kávy si totiž pokaždé musíte vychutnat až do dna.

Na baristickém kurzu se například dozvíte podle čeho poznáte skutečně dobrou a kvalitní kávu, co vše potřebujete pro přípravu dobré domácí kávy, odhalíte tajemství dokonalého espressa, jehož příprava je skutečnou alchymií. Věděli jste, že italské espresso z jednodruhové kávy prostě neuděláte? Dozvíte se také, jestli mléko patří do kávy, a že ještě lepší než čerstvě pražená káva je káva řádně odpočatá.

Tak na dobrou kávu!

Foto: Rcaffe.cz

Na baristickém kurzu od Rcaffe se dozvíte například podle čeho poznáte skutečně dobrou a kvalitní kávu

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám