Hlavní obsah

Neodbývejte se a dopřejte si! I bleskově připravené jídlo může mít vše, co potřebujete

Jedna z klíčových složek stravy často chybí i těm, kdo o sebe a své stravování pravidelně pečují. Ano, řeč je o vláknině, která je nezbytná pro dobré fungování organismu, zvláště pak trávení. Doplnit ji ale můžete velmi jednoduše a ještě si pochutnáte!

Foto: Bonduelle.cz

Good Lunch od Bonduelle obsahuje všechno, co potřebujete

Článek

Na to, kolik má přínosných vlastností, se nám vláknina na talíři objevuje podezřele málo – snad proto, že je hojně zastoupená hlavně v některé zelenině, luštěninách nebo obilovinách. Je to velká škoda, o hodně se tím ochuzujeme.

Hubnutí i kartáčování střev

Vláknina přispívá k normálnímu fungování střev, zvětšuje objem potravy a prodlužuje pocit sytosti, takže je ideální i při redukci váhy. Nemluvě o tom, že ve svojí nerozpustné podobě slouží jako pomyslný „střevní kartáč“ – prochází střevem, čistí ho a pomáhá v prevenci jeho nádorových onemocnění. Rozpustná vláknina zase vyživuje tělu přátelskou střevní mikroflóru. Kromě toho vláknina snižuje hladinu cholesterolu v krvi a ovlivňuje rychlost vstřebávání živin. Diabetikům pomáhá udržet si stabilnější hladinu cukru.

„V jídelníčku dospělého člověka by mělo být denně 30 g vlákniny. Většina lidí ovšem nepozře ani polovinu tohoto doporučeného množství,“ podotýká odbornice na stravování a kvalitu potravin Karolína Fourová. „Problém je především v nedostatečné konzumaci celozrnných výrobků a luštěnin, ale také zeleniny nebo ovoce.“

Sušenka nestačí

Bohužel nám ale ze spousty důvodů nezbývá čas na to, připravit si kvalitní a plnohodnotné jídlo, a mnoho z nás také stále tápe v tom, jak by takové jídlo mělo vlastně vypadat. Své o tom ví maminky zaneprázdněné péčí o potomky, ale také lidé, kteří kvůli množství práce či jiných povinností zkrátka nestíhají vůbec nic. V takových chvílích člověk při pocitu hladu automaticky sahá po něčem, co ho okamžitě zasytí a dodá energii. A tak se nezřídka stává, že se odbýváme nekvalitními potravinami, fastfoody nebo třeba jen obyčejnou sušenkou. Jenže tyto potraviny utiší hlad jen na krátkou dobu a pro zdraví nejsou rozhodně ideální.

Řešení ale naštěstí existuje. Ocení je ony zmiňované zaneprázdněné maminky i kdokoliv, kdo nemá na přípravu kvalitního pokrmu čas ani ty správné vědomosti. Jak se tedy ze začarovaného kruhu nezdravého stravování vymotat?

Good Lunch od značky BonduelleVideo: Bonduelle.cz

Hotové a plnohodnotné

Vyzkoušet můžete hotové jídlo Good Lunch od Bonduelle, které je tvořeno mixem luštěnin, obilovin a zeleniny a je vhodné i jako příloha. Dá se během jedné minuty ohřát v mikrovlnce nebo za dvě minuty na pánvi, chutnat vám ale bude i za studena.

Foto: Bonduelle.cz

Good Lunch od Bonduelle s qinoou

„Základ každého balení Good Lunch tvoří 100% přírodní obiloviny a zelenina spolu s luštěninami. V průměru směs obsahuje 8–9 g vlákniny a je i významným zdrojem rostlinné bílkoviny,“ dodává Karolína Fourová. Jídlo není nutné skladovat v chladničce, můžete ho proto mít klidně po ruce v kanceláři nebo si ho vzít s sebou, když vás během dne čekají pracovní schůzky nebo třeba celodenní výlet.

Foto: Bonduelle.cz

Good Lunch od Bonduelle s bulgurem

Bonduelle nabízí Good Lunch ve třech variantách – s bulgurem, s quinoou a se špaldou. Všechny tři varianty také obsahují velké kousky zeleniny, špetku koření, extra panenský olivový olej a jsou vhodné i pro vegany. Vyzkoušejte všechny tři druhy, pochutnáte si, zasytíte se a ještě uděláte něco pro svoje zdraví, a dokonce i pro naši planetu.

Foto: Bonduelle.cz

Good Lunch od Bonduelle se špaldou

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám