Hlavní obsah

Dovolená pod stanem je v Česku opět hitem. Moderní vychytávky z ní totiž udělají zážitek roku

Jako náctiletí jsme tomu říkali čundr, jako dospěláci to nazýváme kempováním. V obou případech jde ale o totéž – o pocit volnosti, nespoutanosti a také o trochu toho dobrodružství. Kempování už dávno není díky moderním vychytávkám o nepohodlí a stanu, ze kterého vám čouhají nohy ven.

Foto: 4camping.cz

Načerpejte energii pobytem v přírodě, se správným vybavením je to ještě větší zábava

Článek

Češi zkrátka mají kempování v krvi. Vždyť jsme také světu dali fenomén trampingu. Na kempování se vrhají lidé bez rozdílu věku, společenského postavení a poslední dobou čím dál tím častěji. Nevěříte? Běžte se podívat na Výstaviště PVA v Letňanech, kde každoročně probíhá návštěvníky vyhledávaná Výstava stanů. A jestli jste nikdy nebyli kempovat, tak na Výstavě stanů zjistíte, že moderní kempování má mnoho podob a že na trhu existuje velké množství vychytávek pro jeho usnadnění a zpříjemnění. Tým proškolených odborníků vám zde pomůže vybrat či doporučit vybavení, které bude odpovídat všem vašim potřebám a požadavkům.

Všechny zážitky začínají na 4camping.czVideo: 4camping.cz

Proč je kempování tak lákavé a v Česku oblíbené?

Jednak pro neomezenou volnost, kdy se jednoduše přesunete dál, když se vám už někde nelíbí, a jednak proto, že na takové dovolené toho zažijete mnohem víc než kdekoliv jinde. Pro romantický pobyt v přírodě toho mnoho nepotřebujete. Stačí vám základní trojlístek vybavení – stan, karimatka a spacák. Když si budete chtít pořídit kvalitní vybavení, navštivte e-shop 4camping.cz.

E-shop 4camping.cz je největším prodejcem turistického, kempingového a outdoorového vybavení s nejširší nabídkou na trhu. Vedle e-shopu 4camping.cz provozuje také devatenáct vlastních prodejen v Česku, na Slovensku a v Maďarsku, lezeckou speciálku, showroom předstanů ke karavanům či obytným autům a skialp shop. 4camping.cz rovněž organizuje zmiňovanou Výstavu stanů, která letos potrvá až do konce července. Je otevřena denně od 10 do 20 hodin. Uvidíte, že kempovat se dá dnes už jinak. S trochou nadsázky lze říci, že si do batohu můžete sbalit dobře zařízený přenosný kvartýr.

Foto: 4camping.cz

Dopřejte si svobodu v podobě kempování i vy!

Hezky od základu, protože jak si kdo ustele, tak si lehne

Klasické kempování se neobejde bez stanu, karimatky a spacáku. Vyhněte se komickým situacím při stavbě stanu, kdy zápasíte s každou tyčkou, a nakonec se celý váš výtvor zbortí. Dnešní stany postaví bez problémů prakticky každý. Při výběru stanu se řiďte tím, kolik lidí v něm bude spát, kam s ním pojedete a jak ho budete přepravovat. Je jasné, že na záda si vyberete stan menší, než když ho povezete v autě. Jiný stan si koupíte pro rodinu, menší jen pro sebe a také do Himálaje budete mít trochu jiný stan než na Mácháč.

Foto: 4camping.cz

Kempování slaví návrat a ve velkém!

Podobně je tomu při výběru spacáku a karimatky. Účelem karimatky je ochrana proti chladu, který jde od země, proto nespoléhejte jen na to, že máte dokonalý spacák. Bez karimatky totiž snižujete vlastnosti i toho nejlepšího spacáku. „Spacáky se v základu dělí podle střihu, teplotního určení a pohlaví. Podle střihu rozeznáváme spacáky dekové a mumiové. Mumiové kopírují tvar těla, mají méně materiálu a jsou tak lehčí, a přitom poskytují lepší tepelný komfort. Naopak prostoru v nich je méně a hodí se tak spíše na pěší turistiku nebo do náročnějších podmínek. Spacáky dekové poskytují více prostoru, bývají vyrobeny z příjemnějších materiálů, ale jsou také zpravidla mnohem větší a těžší. Hodí se proto spíše na autoturistiku, spaní na chatě nebo v kempu,“ popisuje outdoorový specialista z e-shopu 4camping.cz Vít Hruška.

Foto: 4camping.cz

Kempování je dnes pohodlné pro celou rodinu

Jednou kemping, navždy kemping

Na 4camping.cz si pohodlně vyberete pro vás to nejideálnější vybavení, protože právě zde si můžete vyfiltrovat vše potřebné přesně na míru. Jakmile si vyberete základní vybavení, poohlédněte se i po dalším vybavení, které z každého kempingu promění ráj na zemi. Vařiče, skládací nádobí, sprcha, úložné systémy, křesílka, gauče, stolky, powerbanky, svítilny, nářadí nebo i velmi chutné jídlo s minimální dobou přípravy.

Se svými dotazy se můžete s plnou důvěrou obrátit na 4camping.cz jako na rádce s odborně zaškoleným personálem, který vám bude díky svým dlouholetým zkušenostem pravou rukou při výběru vybavení, které vám sedne jako ulité.

Hlava vám půjde kolem, až zjistíte, co všechno vám může zpříjemnit kempování. A až vyrazíte vybaveni všemi moderními vychytávkami na dovolenou, po návratu už budete chtít vždycky na dovolené jen kempovat.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám