Hlavní obsah
Recept na jarní jednohubky z listového těsta
Připravte jarní pohoštění, které se snadno vezme do ruky, není příliš velké a navíc má špetku vtipu. Listové těsto potřené jednoduchou pomazánkou poslouží jako...
Boží milosti - recepty na tradiční velikonoční cukroví
Boží milosti patří mezi tradiční velikonoční cukroví našich babiček a prababiček, které se pro svou výtečnou chuť a jednoduchou přípravu stalo oblíbené...
Tři recepty na Zelený čtvrtek: Připravíte je do hodiny a budou chutnat i dětem
K Zelenému čtvrtku patří zelená jídla, a i když si na tradice příliš nepotrpíte, tuhle se vyplatí dodržet. Bývají totiž plná čerstvé zeleniny a svěžích jarních...
Recepty na velikonočního beránka z piškotového, třeného, tvarohového a kynutého těsta
Beránek je považován za symbol oběti Ježíše Krista. Zatímco v dávných dobách se v této souvislosti zabíjelo jehně, od středověku jej začala pomalu nahrazovat...
Recepty s medvědím česnekem a kopřivami
Svěží jídla z jarních bylin mají několik výhod. Při sběru rostlin se protáhnete na čerstvém vzduchu, pokrmy dodají tělu spoustu vitaminů a navíc skvěle...
Pomalu kynuté velikonoční jidáše: Těsto zadělejte večer a upečte je ráno, ke snídani budou nepřekonatelné
Kdo posnídá jidáše na Zelený čtvrtek ráno, bude celý rok zdravý, praví legenda. Nejlepší jsou krátce po upečení, ale málokomu se chce vstávat ve čtyři, aby...
Recept na irish stew
Irish stew je tradiční irský pokrm podobný guláši. Skládá se z dušeného hovězího masa, které se vaří v pivu Guinness, z brambor a mrkve. Jídlo uvařte nejlépe...
Recept na celé kuře pečené na motýlka
Pečené kuře je klasika, kterou nic nezkazíte. Maso lze dochutit bylinkami, skvělý je tymián, rozmarýn nebo šalvěj. Posledních dvacet minut pečení nezapomeňte...
Recept na nudličky z vepřové panenky v asijském stylu
Nudličky z vepřové panenky jsou jednoduché na přípravu a hotové do dvaceti minut. Díky marinádě bude maso šťavnaté a plné chuti. Jako přílohu zvolte rýži nebo...
Recept na svěží italskou piccatu z kuřecích prsou
Piccata je italský pokrm z masa. Plátky masa se na pánvi pečou obalené v mouce, poté se vaří ve vývaru. V pokrmu nesmí chybět citronová šťáva a kapary, které...
Postranní panel
Reklama
Reklama