Článek
| INGREDIENCE | |
|---|---|
| 3 kuřecí prsa (cca 600 g) | 2 lžíce másla | 
| 1/2 lžičky soli | čerstvá šťáva z poloviny citronu | 
| mletý černý pepř | 200 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru | 
| 2–3 lžíce hladké mouky | 2–3 lžíce kaparů, scezených | 
| 4 lžíce oleje | |
| Dokončení: | |
| 1 citron s chemicky neošetřenou kůrou | zelená petrželka na posypání | 
| 50 g másla | |
POSTUP:
- Kuřecí prsa podélně rozřízněte na dva stejně silné plátky: položte je na prkénko oblou stranou nahoru, přidržte je celou dlaní a nůž veďte rovnoběžně s prkénkem. Plátky masa osolte a opepřete z obou stran.
 - Ve větší hlubší pánvi rozehřejte na vyšší stupeň 3 lžíce oleje a přidejte máslo. Na talířek nasypte mouku, polovinu plátků masa v ní z obou stran obalte, oklepejte a vložte na pánev tak, aby se nepřekrývaly. Opečte je z obou stran do hněda, potrvá to asi 6-7 minut. Opečené plátky vyjměte a dejte na chvíli stranou, do pánve přilijte zbylý olej a zopakujte s druhou polovinou masa.
 - Do pánve vlijte citronovou šťávu a vývar a dobře promíchejte tak, aby se rozpustily všechny výpečky ze dna. Osolte, opepřete a do omáčky vraťte všechno maso. Ztlumte plamen a krátce provařte, postačí 10-15 minut, maso mezitím v omáčce občas otočte.
 - Na posledních pár minut přidejte scezené okapané kapary. Ochutnejte a případně přidejte ještě střik citronové šťávy, sůl a pepř.
 - Odstavte a už mimo plamen nechte v omáčce rozpustit pár kostiček studeného másla. Ozdobte pořádnou hrstí nasekané petrželové natě, pár kolečky citronu a ihned podávejte. Jako příloha se hodí těstoviny, ale i kousek bílé bagety, kterou vytřete i poslední kapičky lahodné navinulé omáčky.
 
TIP: Pokud máte, přidejte do omáčky 2-3 lístky šalvěje, její chuť s máslem a citronem skvěle ladí.

