Hlavní obsah

Recept na jarní jednohubky z listového těsta

1:41
1:41

Poslechněte si tento článek

Připravte jarní pohoštění, které se snadno vezme do ruky, není příliš velké a navíc má špetku vtipu. Listové těsto potřené jednoduchou pomazánkou poslouží jako základ, na který můžete naskládat oblohu podle chuti.

Foto: Profimedia.cz

Jarní jednohubky z listového těsta

Článek
INGREDIENCE:
1 balení rozváleného listového těsta2 lžičky plnotučné hořčice
4 lžíce pomazánkového másla sůl a pepř
2 lžíce majonézy
Na obložení:
150 g zeleného chřestu1 lžíce citronové šťávy
1/2 hrnku mraženého hrášku2 vejce natvrdo
20 g máslasůl a pepř
1/2 lžičky cukru krupicečerstvé bylinky

POSTUP:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Rozviňte listové těsto, přeneste ho na plech i s papírem, na kterém je rozválené, a ostrým nožem naznačte po celém obvodu vnitřní okraj široký asi 1,5 cm. Vnitřní obdélník propíchejte nahusto vidličkou, těsto vložte do trouby a pečte asi 10-12 minut.
  2. Připravte si pomazánku. Promíchejte dohladka pomazánkové máslo, majonézu, hořčici, sůl a pepř a dejte na chvíli stranou.
  3. Z chřestu odstraňte dřevnaté konce a opláchněte ho. V hlubší pánvi rozpusťte máslo na středním ohni, přidejte chřest a krátce ho opečte. Přilijte pár lžic vody, osolte, opepřete, přidejte cukr a citronovou šťávu.
  4. Promíchejte, přidejte hrášek a krátce poduste, postačí 2-3 minuty. Odstavte a nechte zchladnout.
  5. Až upečené listové těsto vychladne, potřete vnitřní čtverec pomazánkou. Chřest s hráškem sceďte a naaranžujte společně s vejci na připravený základ. Ozdobte nasekanými čerstvými bylinkami, nakrájejte na nepravidelné tvary a podávejte.
  6. Naši vegetariánskou verzi můžete doplnit o plátky šunky nebo opečené kostičky uzeného masa.

TIP: Základní pomazánku můžete dochutit křenem, pikantním ajvarem, sardelovou pastou nebo čerstvými bylinkami a citronovou kůrou. Místo slepičích vajec lze použít drobná a dekorativnější křepelčí.

Související témata:

Výběr článků

Načítám