Hlavní obsah
Pařížský podvod: Turisté zaplatí drahé víno, dostanou však levný patok
Dopřát si ve „městě lásky“ romantickou večeři s dobrým vínem je téměř nepsanou povinností. Skutečnost, že zaplatíte za kvalitní víno, ale nutně neznamená, že...
Jak vylepšit chuť kapra a čeho se při smažení vyvarovat
I když řada rodin dává přednost jiným slavnostním jídlům, kapr s bramborovým salátem pořád zůstává na štědrovečerním stole jedničkou. Foodblogerka Alena...
Česnek patří do každé kuchyně nejen jako koření, ale i jako přírodní léčivo
Česnek je jednou z ingrediencí, bez kterých si nedokáže představit svou kuchyň většina milovníků jídla a vaření. Skrývá v sobě spoustu chutí, díky kterým je...
Pampeliška je divoký poklad jarní kuchyně. Vyzkoušejte poupata jako kapary nebo smažené květy
Smetanka lékařská neboli pampeliška roste na jaře téměř všude. Zahrádkáři ji považují za obtížný plevel, bylinkáři naopak za jednu z nejcennějších rostlin...
Recept na holandskou omáčku a její obměny, které zvládnou i začátečníci
Začala chřestová sezona a pro ty, kteří tuto lahůdkovou zeleninu milují stejně jako my, to znamená jediné: je čas oprášit recept na holandskou omáčku....
Nejstarší restaurace na světě slaví kulaté výročí
Španělská restaurace Sobrino de Botín, která je podle Guinnessovy knihy rekordů nejstarším restauračním zařízením na světě, letos slaví 300. výročí od...
KVÍZ: Velikonoční pokrmy jsou plné tradic a symbolů. Jak dobře je znáte?
V pokrmech, které nosíme na stůl o Velikonocích, se mísí křesťanské tradice s pohanskými zvyky. Jídla, která v tomto období připravujeme, často připomínají...
Žloutek do oranžova? Farmáři krmí slepice trávou, ty z velkochovu ji neznají
Supermarkety se před Velikonocemi předbíhají s cenami různých druhů zboží. Jedno vejce tak třeba nabízejí v průměru i za pouhé tři koruny. Vejce z volných...
Jak upéct velikonoční nádivku: Triky šéfkuchařů, díky nimž bude letos dokonalá
Nádivka ze staršího pečiva se podává v mnohých rodinách jako příloha v průběhu celého roku, šikovní kuchaři či kuchařky ji dokážou připravit jenom tak...
Každý strom, který zasadím, přinese užitek až mým vnukům, říká odborník z olivového ráje
V Andalusii není o olivovníky nouze. Není divu, že 40 procent světové produkce olivového oleje pochází právě odsud. A jak už to tak ve Španělsku bývá, při...
Postranní panel
Reklama
Reklama