Hlavní obsah
Pařížský podvod: Turisté zaplatí drahé víno, dostanou však levný patok
Dopřát si ve „městě lásky“ romantickou večeři s dobrým vínem je téměř nepsanou povinností. Skutečnost, že zaplatíte za kvalitní víno, ale nutně neznamená, že...
Každý strom, který zasadím, přinese užitek až mým vnukům, říká odborník z olivového ráje
V Andalusii není o olivovníky nouze. Není divu, že 40 procent světové produkce olivového oleje pochází právě odsud. A jak už to tak ve Španělsku bývá, při...
Natočili jsme, jak se skládá sud na zrání irské whiskey. Ve skladu jich má výrobce půl milionu
Nezabralo to ani dvacet minut. Zkušený bednář z Irska před kamerou Novinek sestavil sud, v němž bude další minimálně tři roky zrát whiskey. Během směny...
Na zdi tu visí Gustáv Husák. S kamerou jsme navštívili dokonalý retro bufet
V retro bufetu v centru sklářského městečka Nový Bor to vypadá, jako by se zastavil čas. Kdo do něj vkročí, ten se přenese do dob před rokem 1989. Obědy se tu...
Česká vína získala v Japonsku hned několik ocenění. Podávají je tam k sushi i k dalším specialitám
Teprve nyní byly zveřejněny výsledky dvanáctého ročníku mezinárodní vinařské soutěže Sakura Wine Awards 2025, která se uskutečnila na konci ledna v Tokiu....
Křepelčí vejce ozdobí stůl nejen na Velikonoce: Jak je správně uvařit a oloupat?
V období kolem Velikonoc se vejce v kuchyni objevují častěji než obvykle. Proč se ale omezovat jenom na ta slepičí? Drobná křepelčí vejce jsou snad ještě...
Jak připravit dokonalé pesto z medvědího česneku? Vsaďte na sílu paží a nebojte se experimentů
Na přelomu března a dubna poznáte místa, kde roste medvědí česnek, snadno i po čichu. Pokrmy z něj se v posledních letech těší velké oblibě a husté koberce...
Vaří podle starých kuchařek a ve starém nádobí. O jeho dobové hostiny je zájem
Vezmi kančí hlavu a odnes ji ke kováři, aby ti ve výhni štětiny na ní opálil. I tak začíná jeden z originálních receptů z přelomu osmnáctého a devatenáctého...
Jak využít fialky v kuchyni? Připravte z nich fialkový cukr a něžné dekorace
Jaro je definitivně tady a s ním i první jedlé divoké rostliny. Kromě medvědího česneku, mladých kopřiv a lístků pampelišek teď najdete v přírodě i rozkvetlé...
V kuchyni nesmí chybět ostrý nůž, říká privátní kuchařka Eva Che
Předlouhé oční linky, elegantní černá značková košile, přes ni stylová černá kuchařská zástěra a pod ní tetování inspirované nákresy porcování prasete… Čekáte...
Postranní panel
Reklama
Reklama