Hlavní obsah

Bez očkování se už někam nepodíváte. A bez různých QR kódů také ne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledání letenek a ubytování za dobrou cenu mě vždy bavilo. Poté ještě sestavit dobrý „fahrplan” cesty a člověk už se mohl jen těšit na nové zážitky a rozšíření svých obzorů. Teď je vše spíše o hlídání změn nařízení v cílové zemi a taktéž i v Česku. Případy, kdy turisty nepustí do letadla kvůli nějakému novému pravidlu zavedenému jen před pár hodinami, už nejsou jen pouliční legendy. Děje se to.

 
Článek

Cestování se proměnilo v neustálé hlídání nových nařízení a spolehnout se nemůžete ani na to, že co platí jeden den, bude platit i ten další. Výjimečně se totiž mohou opatření měnit i z hodiny na hodinu. A projíždění informačních webů je to poslední, co během vzácných dnů svého volna chcete dělat. Ale pokud nejste zrovna někde s cestovkou, která vše hlídá za vás, tak prostě aktuálně musíte. Příjezdové formuláře a čerstvě vygenerované QR kódy jsou dnes součástí cest stejně jako letenka a batoh.

Pokud žijete cestováním podobně jako já, sledujte mě na Instagramu, kde můžeme naše cestovatelské radosti a strasti řešit společně. A pokud se v brzké době chystáte do zahraničí, poslechněte si dnešní podcast, ať víte, nač se třeba připravit.

Aktualizace: Podcast byl předtáčený týden dopředu, a tak nezachycuje nejnovější vývoj na Maltě. Ti, kteří se ze zdravotních důvodů nemohou nechat očkovat, mohou cestovat na Maltu s PCR testem, musí však doložit lékařskou zprávu, že se nemohou nechat očkovat. Platí pro ně navíc 14denní karanténa ve vládou nařízeném hotelu, plně hrazená turistou (100 eur denně, v ceně pouze snídaně).

Anketa

Stresují vás neustále se měnící cestovní opatření?
ano, je to únavné
57,4 %
ne, zvládám to levou zadní
8,6 %
necestuji do zahraničí
34 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 59151 čtenářů.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám