Hlavní obsah

Příležitost, nebo výmysl pro horních deset tisíc? Příznivec vs. odpůrce elektromobility

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna skupina lidí elektromobily vítá jako zářnou a ekologickou budoucnost, druhá je odmítá jako drahý a nepraktický výmysl. V novém díle podcastu Po asfaltu proti sobě stavím zástupce druhé skupiny a člověka, který jejich výhody vidí někde úplně jinde než v ekologii.

 
Článek

Pokud se splní vize načrtnuté v tzv. New Green Dealu Evropské unie a v roce 2035 si skutečně nebudeme smět koupit auto se spalovacím motorem, budeme muset postupně všichni přesednout do elektromobilů. Je to sice za 14 let, ale chleba se láme nyní – a zčásti i o nadcházejícím víkendu v Česku.

Bude to dobře? Bude to špatně? O tom si v novém dílu podcastu Po asfaltu povídám se Zdeňkem Žákem z Národního spolku pro elektromobilitu a Mojmírem Mikulášem ze spolku Jedeme autem, který v současné době sbírá podpisy pro petici s názvem Spalovací motory v našich autech chceme.

Chcete ojetý elektromobil? Nadšenec zdůrazňuje vážné riziko

AutoMoto

Třebaže každý zastává na elektromobily zásadně odlišný názor, oba pánové se shodnou v jednom – že byrokracie škodí a že vyslovit něco na způsob „od toho a toho roku vám zakážeme spalovací motory” je to nejhorší, jak může politik začít načrtávat budoucnost dopravy.

Každý z nich v elektromobilitě vidí něco jiného. Jeden úžasnou příležitost být důležitým článkem rozvodné sítě a vydělávat na tom, druhý zase každodenně nepoužitelný, drahý a neekologický výmysl pro horních deset tisíc.

Zvažte, zda je emisní norma Euro 7 potřeba, píše Evropské komisi Havlíček

AutoMoto

V novém díle podcastu Po asfaltu se také dozvíte, komu všemu může být elektromobil užitečný, jaký je největší nepřítel budoucího světa a co se může stát, pokud bude uvedena v platnost emisní norma Euro 7 v aktuálně diskutovaném, extrémně přísném znění.

Po asfaltu

Život na čtyřech kolech a chování za volantem očima člověka, pro kterého je řízení vším. Poslouchejte na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám