Hlavní obsah

Aki Votrubová: K sítím mám teď trochu odstup a jsem opatrnější, co sdílím

Novinky, Tereza Rakoušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aki Votrubová se věnuje profesionálnímu focení a pomáhá s online marketingem malým a středním firmám či tvůrcům. Zároveň je také influencerkou, na Instagramu funguje od roku 2014. Její profil se před pár měsíci změnil na profil šťastné maminky, která si mateřství užívá plnými doušky a své dojmy každý den sdílí. Otevírá tam také témata jako kojení nebo problémy s plodností.

Foto: Novinky

Aki Votrubová: K sítím mám teď trochu odstup a jsem opatrnější, co sdílím.

Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Co obnáší její práce (8:14) 
  • Jak se staví ke sdílení fotek dětí na sítích (17:40) 
  • Proč přišla Luna na svět dříve (25:09) 
  • Jak to plánuje s výchovou Luny (35:41)

Čerstvá maminka Aki dorazila na rozhovor s dvouměsíční dcerou, která celé natáčení spokojeně prospala u kojení. Maličká Luna přišla na svět předčasně, stejně tak její početí provázelo dlouhé snažení a pár dramatických chvil. O to víc si Aki uvědomuje, jaké štěstí mají, že se jí s partnerem dočkali. Péči o malou si oba rodiče moc užívají.

Na mateřství Aki nejvíce zaskočilo kojení, jaká je to citlivá a krásná věc. Dopředu ani nevěděla, jestli kojit chce, ale hned po porodu měla zcela jasno, že ano. V rámci světového týdne kojení, který minulý týden proběhl, se na svém profilu snažila podpořit i ty maminky, které kojit z nějakého důvodu nemohou.

U svých klientů často vidí hodně nápadů, které jen nedokážou roztřídit a posunout dál. Pomáhá jim s obsahem po kreativní i technické stránce, vymýšlí strategie a učí je s potřebnými nástroji. Má radost, když ze začátku skeptickým klientům může nakonec dokázat, jak se ve své profesi vyzná.

Na sítích je dle ní mnoho lidí, co nemají žádnou sebereflexi, proto si člověk musí sám třídit své sledující a filtrovat si, co čte. V rozhovoru přizná, že s Instagramem má z poslední doby jednu negativní zkušenost, od které si více hlídá, co sdílí.

Proměna jejího profilu jí připadá zcela přirozená. Někteří lidé z jejího profilu odešli, jiní přišli. Sama čas od času někoho přestane na sítích sledovat. Jindy se naopak ke sledování vrací právě ve chvíli, kdy je v podobné životní fázi. Na Instagramu zpětně sdílela i svou náročnou cestu k miminku, aby jiným budoucím maminkám dodala potřebnou naději.

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám