Hlavní obsah

Výraznější oteplení si dá ještě na čas

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden bude relativně chladný, s nočními mrazy a maximy pod 10 stupňů Celsia. Citelnější oteplení se pak dá čekat až ke konci března a v dubnu. Vyplývá to z týdenní předpovědi a dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dlouhodobý výhled se týká období čtyř týdnů od 15. března do 11. dubna. „Nejchladnějším by měl být první předpovědní týden (od 15. března),“ uvedli meteorologové.

Tento týden by měl být také z celého období nejbohatší na srážky, které mohou být i sněhové.

Meteorologové varovali před silným větrem

Počasí

Víkend bude ještě relativně teplý (v sobotu až 12 stupňů Celsia), i když větrný. Pak budou teploty postupně padat. V noci a nad ránem se v příštím týdnu dostanou opakovaně pod bod mrazu, přičemž v druhé polovině týdne to při nízké oblačnosti může být až k -8 stupňům.

V maximech se nedostanou nad 10 stupňů. Třeba ve středu předpověď počítá s nejvyššími teplotami v intervalu 1 až 5 stupňů, od čtvrtka do soboty 1 až 6.

V dalších týdnech výhledu lze pak čekat postupné oteplování, a to v běžných, případně slabě podprůměrných hodnotách pro danou roční dobu.

V týdnech od 22. března do 4. dubna lze očekávat průměr minimálních teplot blízko nuly, průměr nejvyšších denních teplot těsně pod 10 stupni.

Teplejší by pak mohl být podle výhledu první dubnový týden s průměrem nočních teplot kolem 2 stupňů Celsia a denních kolem 12 stupňů.

Během třech týdnů od 22. března meteorologové očekávají srážky menší, „ale pravděpodobně zůstanou v intervalech běžných hodnot pro toto roční období“.

Reklama

Výběr článků

Načítám