Hlavní obsah

Víkend bude slunečný, rána již ale mnohde mrazivá

Nadcházející víkend bude ve znamení malé oblačnosti a teplot do 15 °C. Rána by již měla být chladná, a lze proto očekávat četné přízemní mrazíky. Ty i další pokles teplot lze podle meteoroložky Dagmar Honsové čekat příští týden, kdy by již na vrcholech hor mělo sněžit.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7.10. 2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Po rozpadu vlnící se studené fronty začne počasí u nás ovlivňovat studený vzduch od východu.

Ve čtvrtek tak bude převážně oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami. Ráno se ojediněle mohou objevit mlhy či nízká oblačnost. Na západě může být odpoledne až polojasno a nejvyšší teploty se dostanou na 12 až 16 °C.

Na začátku pátku bude ještě oblačno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší teploty budou klesat na 9 až 5, při polojasné obloze ke 3 °C. Během dne bude oblačnosti ubývat a odpolední maxima se dostanou na 12 až 16 °C.

V sobotu bude jasno až polojasno. Po ránu se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost a četné přízemní mrazíky. Teploty budou klesat ke 3 až -1 °C. Přes den se dostanou na 11 až 15 °C,” konstatovala Honsová.

Neděle nabídne převážně polojasnou až jasnou oblohu a další chladné ráno. Nejnižší teploty budou klesat ke 2 až -2 °C. Přes den se při přechodně zvětšené oblačnosti mohou objevit přeháňky. Odpolední maxima vystoupají na 10 až 14 °C.

V pondělí by mělo být polojasno až oblačno. Ráno teploty klesnou na 4 až 0 °C, odpoledne se dostanou na 10 až 14 °C.

Definitivně přichází podzim

Počasí

Od úterý se začne ochlazovat. Převažovat bude oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami a ranními minimy mezi 4 a 0 °C. Nejvyšší denní teploty zůstanou mezi 8 a 12 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, občas se vyskytne déšť nebo přeháňky, na horách smíšené nebo sněhové,” uvedla Honsová. Ranní minima setrvají mezi 4 a 0 °C, odpolední teploty se dostanou na 7 až 11 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám