Hlavní obsah

Velmi silné bouřky udeří znovu, kroupy mohou mít i větší rozměry

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bouřky, které ve čtvrtek odpoledne a v noci na pátek zasáhnou Českou republiku, budou podle meteorologů opět na většině území velmi silné a spojené s dalšími nebezpečnými jevy jako přívalové srážky, krupobití a poryvy větru. V souvislosti se srážkami očekávají opětovné vzestupy hladin.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před předpokládanými bouřkami

Článek

Výstraha před velmi silnými bouřkami, které budou doprovázet přívalové srážky s úhrny kolem 50 milimetrů, krupobití a vítr o rychlosti až 90 kilometrů v hodině, platí od čtvrtečních 17 hodin až do pátečních ranních šesti hodin na celém území s výjimkou severozápadu Čech, kde bude v platnosti „pouze” varování před silnými bouřkami.

Meteorologové v souvislosti v krupobitím uvedli, že kroupy mohou být i „větších rozměrů”.

Bouřky udeřily: Desetitisíce domácností bez proudu, zastavená železnice

Domácí

Jelikož se přes české území přehnaly bouřky již během noci ze středy na čtvrtek a mnohde byly doprovázeny i značnými srážkovými úhrny, očekávají meteorologové další vzestupy hladin menších toků.

Až na druhý povodňový stupeň se mohou dostat toky v Praze i částech Středočeského, Plzeňského a Jihočeského kraje. Na první stupeň povodňové aktivity mohou toky stoupat všude s výjimkou Karlovarského a částí Libereckého a Ústeckého kraje.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Srážkové úhrny za poslední tři dny

Varování před zvýšenými hladinami platí až do pátečního odpoledne.

Bombardování obrovskými kroupami. Na jihu Německa a v Rakousku udeřila supercela

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám