Hlavní obsah

Vedra nebudou ani ve druhé půlce prázdnin

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá polovina prázdnin nezačala vysokými teplotami a žádná vedra se nečekají ani ve zbytku srpna. Plyne to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejtepleji by mělo být tento týden, v jehož závěru se rtuť teploměru dostane až na 29 stupňů. Další týdny by mělo být už jen chladněji.

Foto: Victoria Jones, ČTK/AP

Začátek srpna bude chladný a deštivý

Článek

„První týden bude teplotně průměrný a pravděpodobně nejteplejší z celého období. Minimální noční teploty se budou pohybovat kolem 15 °C. Maximální denní teploty budou kolem 26 °C, v pátek až kolem 29 °C,” uvedli meteorologové.

Další dva týdny od 16. do 29. srpna budou teplotně průměrné až slabě podprůměrné. Poslední týden od 30. srpna do 5. září bude chladný. Nejvyšší denní teploty budou v průměru 22 stupňů.

Letošní podzim by měl být teplejší než obvykle

Evropa

Co se srážek týče, žádná velká sucha nebudou. Pršet bude průměrně až nadprůměrně. Více než obvykle pak v týdnu od 23. do 29. srpna, kdy by mohlo spadnout až 25 mm srážek.

Ve druhém a čtvrtém týdnu bude pršet průměrně, za týden spadne asi 10 mm srážek. Nejsušší ze sledovaného období by měl být právě probíhající týden.

Anketa

Vyhovuje vám počasí, které je letošní léto?
Ano, vyhovuje mi úplně.
55,9 %
Nevadí mi.
8,9 %
Víc teplých dnů byl snesl/snesla.
35,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12751 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám