Hlavní obsah

Vedra nebudou ani v červnu

Novinky, alt

Ačkoli v úterý začíná meteorologické léto, červen se pravděpodobně žádnými zvláštními vedry vyznačovat nebude. Teploty budou podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v období 31. května až 27. června průměrné či podprůměrné.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Chladnější, než je obvyklé, budou zejména noci a rána. „První týden bude teplotně průměrný, jeho první polovina bude chladnější, ve druhé se oteplí. Minimální noční teploty se budou pohybovat zpočátku kolem 5 °C, na konci týdne kolem 11 °C,” uvedl ČHMÚ. Přes den se dostanou na 19 stupňů, o víkendu až na 24.

Podobné to bude i další týden od 7. června do 13. června.

Třetí týden od 14. do 20. června by teploty měly spíše klesnout. Přes den bude v průměru nejvýše 21 stupňů, v noci kolem 10 stupňů.

Poslední týden období se oteplí, stále ovšem nepůjde o žádná vedra. Stále se bude jednat jen o průměr a oteplení bude dáno spíše tím, že obecně s přicházejícím létem průměrné teploty stoupají.

Co se srážek týče, půjde o období průměrné až nadprůměrné. Nejvíce by mělo pršet v týdnu od 4. do 13. června. To by mohlo napršet až 28 mm srážek. V ostatních týdnech to bude kolem 20 mm. Červen bývá obecně nejdeštivějším měsícem.

Reklama

Výběr článků

Načítám