Hlavní obsah

V neděli dorazí do Česka pětadvacítky

Novinky, jas

Ačkoli závěr pracovního týdne bude ve znamení četných srážek, kdy na horách bude sněžit nebo padat déšť se sněhem, o víkendu začne počasí ovlivňovat teplé jižní proudění. V neděli bychom se měli dočkat teplot kolem letních 25 °C, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 6.5.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Čtvrtek nabídne oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. V průběhu dne se od jihozápadu zatáhne a srážky budou četnější. Teploty by se měly dostat na 10 až 14 °C.

Velká oblačnost bude převládat v pátek, kdy by mělo být zataženo až oblačno, na většině území s deštěm či přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 °C, přes den vystoupají na 9 až 13 °C. Tepleji, až 15 °C, může být na jihu Moravy.

„Charakter počasí se změní o víkendu, kdy do Česka začne proudit teplý vzduch od jihozápadu, postupně od jihu, a to kolem tlakové výše, která bude postupovat z alpských oblastí do Evropy východní, a zaručovat nám tak bude slunečné počasí,” nastínila Honsová předpověď na víkendové dny.

V sobotu tak bude polojasno až skoro jasno, pouze přechodně může být i oblačno. Ráno teploty klesnou díky zmenšené oblačnosti na 2 až –2 °C, odpoledne se v maximech dostanou na 12 až 16 °C.

V neděli, kdy nás čeká až 13 hodin slunečního svitu, bude převážně polojasno až skoro jasno. Ranní minima se dostanou na 6 až 2 °C, přes den teploty vystoupají na 21 až 25 °C.

Počasí s minimem oblačnosti bude pokračovat i v úvodu příštího týdne. Ranní minima se v pondělí budou pohybovat mezi 8 a 4 °C, ale přes den by to mělo být 24 až 28 °C.

Ve stejných intervalech setrvají teploty i v úterý. Na počátku dne bude převládat polojasno či skoro jasno, ale odpoledne bude od západu přibývat oblačnosti a přidá se déšť či přeháňky.

Zataženo až oblačno by mělo být ve středu. Ranní minima se nadále udrží mezi 8 a 4 °C, ale nejvyšší denní teploty spadnou na 10 až 14 °C.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám