Hlavní obsah

Tropy se vracejí

Po víkendovém ochlazení můžeme v tomto týdnu očekávat opět návrat vyšších teplot, přičemž od čtvrtka se vrátí i ty tropické nad 30 stupňů. Srážky mají být jen ojedinělé, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jeenah Moon, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Nový pracovní týden odstartoval citelnými teplotními rozdíly po ránu – v Karlových Varech v 6 hodin teplota klesala k 7,4 °C, v Brně bylo 16,6 °C. Na Šumavě na Rokytské slati mrzlo,“ uvedla Honsová s tím, že v tomto týdnu však půjdou teploty rychle nahoru.

„Převážně slunečné a suché počasí bude přinášet oblast vysokého tlaku vzduchu, která bude postupovat z Britských ostrovů nad východní Evropu,“ dodala.

V pondělí čekejme jasno až polojasno, na východě republiky až oblačno a ojedinělé přeháňky. Denní teploty budou letní v rozmezí 23 a  27 °C.

V úterý bude jasno až polojasno. Ráno teploty zůstanou mezi 14 a 10 °C, denní vystoupí na 24 až 28 °C.

Rovněž středa bude převážně slunečná, bude jasno až polojasno. Ráno se budou teploty pohybovat mezi 15 a 11 stupni, odpoledne vyšplhají na 25 až 29 °C.

Podobně slunečno má být i ve čtvrtek. Obloha zůstane jasná až polojasná s ranními teplotami mezi 17 a 13 °C. Odpoledne pak teplota vystoupí na 27 až 31 °C.

Také v pátek má být jasno až polojasno, během dne se na horách při přechodně zvětšené oblačnosti objeví ojediněle přeháňky. Ráno se teploty budou pohybovat mezi 17 a 13 °C, denní maxima vystoupí na 27 až 31 °C.

Ještě o něco tepleji by mělo být o víkendu, kdy se teplota vyšplhá až k 33 °C.

Foto: Jeenah Moon, Reuters

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám