Hlavní obsah

Středa bude nejteplejší den týdne, deštníky ale nedáme z ruky

Novinky, alt

Teploty ve třetím dubnovém týdnu by se konečně mohly začít podobat těm pro tento měsíc obvyklým. Přes den se budou pohybovat kolem 12 stupňů, ve středu mohu vystoupit až na 18. Polojasnou oblohu ale budou celý týden střídat přeháňky. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 19.4.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Zatímco počátek nového týdne přinese nárůst teplot vzduchu, po čtvrtečním přechodu studené fronty, se opět mírně ochladí a konec týdne přinese po ránu místy teploty pod bodem mrazu, na hory přechodně i sněžení,” popsala Honsová.

V pondělí bude oblačno až zataženo, během dne na většině území občas déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor i sněžení. Teploty přes den se dostanou na 9 až 13 stupňů.

V úterý bude ještě o něco tepleji. V noci teploty spadnou na 2 až 6 stupňů, přes den se ale dostanou už na 11 až 15 stupňů. Bude polojasno, místy přeháňky.

Ve středu budou teploty dál stoupat, přes den se dostanou na 14 až 18 stupňů, v noci ale budou stále nízko, mezi 1 až 5 stupni. Stále se bude střídat polojasné počasí s přeháňkami.

Ve čtvrtek se začne zase ochlazovat, bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na horách sněhové. Srážky budou odpoledne postupně ustávat. Ranní teploty budou stále 1 až 5 stupňů, denní teploty 11 až 15 °C, na západě ale jen kolem 8 °C.

Ranní teploty v pátek mohou opět klesnou pod bod mrazu na -2 až 2 stupně. Přes den vystoupí na 8 až 12 stupňů. Bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, na horách sněhové.

Velmi podobné počasí zůstane i v sobotu, ráno budou teploty kolem, nuly, mezi -2 až 2 stupni, přes den se dostanou na 9 až 13 stupňů.

V neděli bude stále oblačno až polojasno. Ranní teploty klesnou na -1 až 3 stupně, denní vystoupají na 10 až 14 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám