Hlavní obsah

Srpen bude horký a slunečný, slibují meteorologové

Srpen bude teplotně nadprůměrný, slibují meteorologové ve svém měsíčním výhledu. Rtuť teploměru by se měla vyšplhat až na hodnoty přesahující 30 stupňů Celsia. Nejteplejší dny by měly být hned na počátku měsíce, v týdnu od 1. do 7. srpna. Následující dny bude panovat horké počasí, ale teploty by měly lehce klesnout, uvádí český hydrometeorologický ústav.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Z hlediska srážek by měl být srpen průměrný. Nejvíce by mělo pršet třetí srpnový týden, ale žádné extrémy se nečekají.

„Pršet bude pravděpodobně v intervalu obvyklých hodnot pro danou roční dobu. Nepředpokládají se větší výkyvy,“ píšou meteorologové v měsíčním výhledu.

Upozorňují ale na regionální rozdíly vzhledem k bouřkám, které se budou v Česku vyskytovat.

V týdnu od 1. do 7. srpna by měly noční teploty oscilovat mezi 12 a 16 °C, denní by se měly vyšplhat na 33 stupňů. O víkendu by se mělo lehce ochladit a měly by přijít bouřky.

Srpen se uvede počasím jako na horské dráze

Počasí

Počasí v druhém srpnovém týdnu (8. až 14. srpna) by mělo mít stejný charakter jako předchozí týden.

Bude skoro jasno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 11 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 31 °C.

V týdnu od 15. do 21. srpna by mělo spadnout více srážek, ale denní teploty zůstanou stále na příjemných hodnotách mezi 20 a 29 °C, noční teploty mezi 9 a 15 °C.

Zásadní změny v počasí neočekávají meteorologové ani pro poslední sledovaný týden od 22. do 28. srpna, kdy by se měly denní teploty pohybovat mezi 21 a 30 °C, noční potom mezi 8 a 15 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám