Hlavní obsah

Pršet bude na čarodějnice i na První máj

V závěru týdne se dočkáme dalších srážek, které budou souviset s přechodem okluzní fronty ze čtvrtka na pátek. S přeháňkami či deštěm je pak třeba počítat i během prodlouženého víkendu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 30.4.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Vlhký a chladný vzduch od západu bude na naše území proudit od čtvrtka až do úvodu příštího týdne. Můžeme se těšit na četné přeháňky, déšť a objevit se mohou i bouřky,” konstatovala Honsová

Ve čtvrtek se ráno setkáme s mlhami. Zpočátku bude polojasno, postupně bude od západu přibývat oblačnosti až na zataženo a večer je třeba počítat s deštěm. Na Moravu a do Slezska dorazí srážky až v druhé polovině noci na pátek. Teploty vystoupají na 14 až 18, na východě až na 20 stupňů Celsia.

V pátek bude převážně oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami a ranními minimy mezi 9 a 5 stupni. Přes den se teploty dostanou na 14 až 18 stupňů Celsia.

Oblačno až zataženo bude rovněž v sobotu. Opět se mohou přidat přeháňky či déšť. Ráno teploty klesnou na 9 až 5, přes den vystoupají na 14 až 18 stupňů Celsia.

Chladné západní proudění se připomene v neděli, kdy minima klesnou na 5 až 1 stupeň, zatímco přes den vystoupají na 11 až 15 stupňů Celsia. Bude opět převážně oblačno až zataženo s přeháňkami či deštěm. Přidá se rovněž čerstvý vítr.

V Ústí vysychá koryto Labe

Domácí

Méně oblačnosti by mělo být v pondělí, kdy bude převládat oblačno až polojasno a s ranními teplotami mezi 8 a 4 stupni a odpoledními maximy od 16 do 20 stupňů. Srážky ve formě přeháněk a deště by se již měly objevovat pouze místy.

V úterý již budou srážky pouze ojedinělé a i nadále bude převládat oblačno až polojasno s teplotami do 20 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám