Hlavní obsah

Na víkend se přechodně oteplí

O víkendu se dočkáme návratu letních teplot. Ty však přeruší postup vlnící se studené fronty, která bude počasí ovlivňovat minimálně do poloviny příštího týdne. Než se tak stane, budou v neděli maximální teploty šplhat až k 31 stupňům Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 15.8.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude zpočátku dne převládat jasno či polojasno. Později se v průběhu dne začne od západu zatahovat a objeví se déšť či přeháňky. Odpolední teploty vyšplhají na 21 až 25 stupňů.

Oblačné počasí bude pokračovat i v pátek. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 stupňů, přes den se dostanou na 20 až 24 stupňů. Večer se dočkáme i protrhávání oblačnosti.

V sobotu bude počasí u nás ovlivňovat teplé jihozápadní proudění. Ráno se objeví četné mlhy, přes den bude převládat polojasno až oblačno s teplotami mezi 24 až 28 stupni,” uvedla Honsová.

Polojasné počasí vydrží i v neděli. Postupně se však znovu dočkáme přibývání oblačnosti s deštěm či přeháňkami s tím, že ojediněle se mohou objevit i bouřky. Ranní minima klesnou na 17 až 13 stupňů, přes den se teploty dostanou na 27 až 31 stupňů, přičemž na západě bude pouze kolem 25 stupňů.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Výhled do poloviny příštího týdne prozatím slibuje převládající oblačné počasí. Přechodně může být i polojasno a místy se mohou objevovat přeháňky. Teploty v Čechách se budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni, na východě bude tepleji. V pondělí a úterý bude do 28, ve středu do 26 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám