Hlavní obsah

Na východě hrozí velmi silné bouřky, varovali meteorologové

Novinky, jas

Meteorologové v pátek upravili výstrahu před bouřkami. Velmi silné bouřky hrozí až do večera na východě republiky. Většinu Moravy a Slezska pak zasáhnou silné bouřky. Kvůli intenzivním nočním srážkám mohou na západě a východě Čech ještě způsobovat komplikace rozvodněné toky.

Foto: Windy

Předpověď bouřek na pátek v 14:00

Článek

Velmi silné bouřky budou podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ)  hrozit v částech Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Mohou je doprovázet přívalové srážky s úhrny kolem 40 milimetrů, velkými kroupami a poryvy větru mezi 70 a 90 kilometry v hodině.

Ve Zlínském kraji a v částech Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje platí nižší stupeň výstrahy před silnými bouřkami. Srážky tam mohou ojediněle dosahovat až 40 milimetrů a vyloučeny nejsou ani kroupy, případně poryvy větru o rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

Na Chrudimsku platí až do pátečního večera vzhledem k vydatným srážkám a dotoku vody varování před možným dosažení třetího stupně povodňové aktivity na Novohradce.

Na Plzeňsku hrozí povodně, 33 tisíc domácností je bez elektřiny

Domácí

Na třetím stupni bude podle výstrahy kulminovat na západě Čech Úslava v Koterově. Až na třetí stupeň by se mohla dostat i Klabava v Nové Huti.

Povodňová bdělost pak bude platit v částech Vysočiny, Středočeského, Plzeňského, Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Stromy popadaly na stany na dětském táboře, další hasiči evakuují

Domácí

Silné bouřky spojené s vydatnými dešti zasáhly ČR během čtvrtečního večera a noci na pátek.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám