Hlavní obsah

Stromy popadaly na stany na dětském táboře, další hasiči evakuují

Právo, Novinky, ČTK, pch, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči během bouřek, které ve čtvrtek večer a v noci na pátek zasáhly Česko, nepomáhali jen s odklízením stromů a čerpáním vody, ale také s evakuací dětských táborů. Na nich vítr odnášel stany, jako v případě skautského tábora v Libici nad Doubravou. Ve Vernéřovicích na Náchodsku popadaly na stanový tábor stromy.

Evakuace tábora u Vernéřovic na NáchodskuVideo: HZS Královéhradeckého kraje

 
Článek

„Vítr jim vzal asi dva stany, tak je hasiči převezli k nám do školy, kde skauti strávili noc. Teď se skauti vydali zjistit stav místa, takže se zatím neví, jestli se budou moci vrátit zpátky. Je o ně postaráno, před chvílí dostali snídani,“ ubezpečil v pátek starosta Libice Václav Venhauer.

Vítr poničil i dva tábory v Královéhradeckém kraji. Hasiči museli evakuovat děti z tábora u obce Liberk na Rychnovsku. V kulturním domě v blízké Lukavici skončilo 43 lidí.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči odvážejí děti z tábora ve Vernéřovicích

Pět jednotek hasičů evakuovalo tábor u Vernéřovic. Nejprve museli odklidit popadané stromy z příjezdové cesty k táboru. Z tábora hasiči odvezli auty a pak evakuačním autobusem 57 dětí a 30 dospělých do provizorního zázemí v základní škole v Meziměstí.

Foto: David Taneček, ČTK

Bouře poničila stanový dětský tábor u Vernéřovic na Náchodsku

Hasiči během pátku evakuují také tábor v Křelovicích na Pelhřimovsku kvůli stoupající hladině řeky. Z tábora odjíždí 37 dětí a 22 dospělých. Budou ubytování v tělocvičně základní školy v Červené Řečici.

Foto: HZS Vysočina

Zaplavený dětský tábor v Křelovicích

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám