Hlavní obsah

Česko o víkendu svlaží další déšť

Závěr týdne bude deštivý. Od pátku budou přes naše území přecházet frontální systémy, které v dalších dnech přinesou četné přeháňky i bouřky. Odpolední teploty by se až do poloviny příštího týdne měly pohybovat do 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 21.5.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Po relativně chladném čtvrtečním ránu se přes den dočkáme jasné až polojasné oblohy s odpoledními maximy mezi 18 a 22 stupni.

„Jasno až polojasno bude zpočátku i v pátek. Během dne však začne od západu přibývat oblačnosti a přidá se i déšť,” uvedla Honsová. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 stupně a objevit se mohou i přízemní mrazíky. Odpolední maxima vystoupají v Čechách na 20 až 24, na východě republiky na 18 až 20 stupňů.

Sucho v Česku je už vidět i z vesmíru

Věda a školy

V sobotu bude převážně zataženo s deštěm, zejména na východě se mohou objevovat i bouřky. Ranní minima se budou pohybovat mezi 12 a 8 stupni, přes den bude nejčastěji mezi 16 a 20 stupni.

V neděli bude v Čechách převážně polojasno až oblačnost, odpoledne se může objevit občasný déšť. Naopak na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku dne zataženo se srážkami. Odpoledne by již mělo být oblačnosti méně. Ráno teploty klesnou na 10 až 6 stupňů, přes den vystoupají na 16 až 20.

V pondělí bude převážně polojasno až oblačno, místy se objeví přeháňky a ojediněle i bouřky. Ranní minima klesnou na 8 až 4 stupně, odpolední se opět dostanou na 16 až 20 stupňů.

V úterý a ve středu bude převládat polojasno až oblačno. Přeháňky by se měly objevovat již pouze ojediněle a odpolední teploty vystoupají k 16 až 20 stupňům.

Foto: Anupam Nath, ČTK/AP

I přes déšť bude poměrně teplo (ilustrační foto)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám