Hlavní obsah

Bouřkovou smršť přeruší fádní letní víkend

Novinky, jas

Zatímco závěr pracovního týdne bude ve znamení četných bouřek, o víkendu bychom se měli dočkat příjemných letních teplot kolem 25 °C. Bouřky by se měly objevovat pouze ojediněle. V úvodu příštího týdne budou teploty stoupat až ke 30 °C a přeháňky či bouřky by měly být četnější. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 24.6.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude zprvu oblačno až zataženo s deštěm, který mohou v souladu s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) doprovázet i silné bouřky. Postupně bude oblačnosti ubývat a přechodně může být i polojasno, aby se večer od jihozápadu opět zatáhlo. Odpolední maxima vystoupají na 22 až 26, na Moravě a ve Slezsku až k 28 °C.

Přijdou velmi silné bouřky s přívalovými dešti

Počasí

V pátek bude zpočátku dne oblačno až zataženo, na východě déšť, ojediněle silné bouřky. Postupně bude docházet k ubývání oblačnosti a srážky nebo bouřky se vyskytnou pouze ojediněle,” uvedla Honsová, podle níž ráno teploty klesnou na 16 až 12 °C a odpoledne vystoupají na 22 a 26 °C.

V sobotu bude převážně oblačno až polojasno. Místy se mohou objevit přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní minima setrvají mezi 16 a 12 °C, odpolední teploty se dostanou na 22 až 26 °C.

Neděle nabídne polojasno s teplotami mezi 23 a 27 °C. Ráno minima klesnou na 14 až 11 °C.

Počasí od pondělí do středy bude podle výhledu poněkud monotónní. Převládat má po všechny tři dny polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky či bouřky. Ranní minima budou kolísat mezi 15 a 11 °C, přes den se teploty dostanou na 26 a 30 °C, a budou tak ideální ke koupání.

Jak Honsová připomněla, teplota vody v přírodních nádržích se aktuálně pohybuje kolem 25 °C a její kvalita je dobrá.

Foto: David Taneček, ČTK

Na víkend by se měly bouřky utišit (ilustrační foto)

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám