Hlavní obsah

První fotografie Volkswagenu Golf Variant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Volkswagen přišel s novou generací modelu Golf, oficiálně prohlašoval, že kombi, pokud vůbec přijde, bude to až za dlouho. Jeho roli si měly rozdělit dva modely - kombi minulé generace a především napůl velkoprostorový Golf Plus. Jenže jeho prodeje nejsou to, co by VW těšilo.

Článek

A je tomu už čtyři roky, co byla uvedena pátá generace golfu, a teprve nyní se objevuje nové kombi. To je o 36 cm delší než klasický hatchback a podle prvních informací by měl nabídnout 690 l v zavazadlovém prostoru. Pokud se zadní opěradla sklopí, bude moci zákazník převézt až 1550 l nákladu.

Karoserie zaujme zcela novou zádí, která nemá jediný společný díl s jakýmkoli jiným vozem z nabídky VW. To však neplatí o motorech. Zde se totiž objeví klasiky ve výrobním programu Golfu. Zážehové motory budou od začátku zastoupeny třeba jednotkami s výkony 75 kW a 103 kW, ale také moderním TFSI motorem o objemu 1,4 l s výkonem 103 kW (turbodmychadlo a kompresor dohromady) a dvojicí turbodieselů se 77 a 103 kW.

Takže jak to vypadá, ani zde se neobjeví nové agregáty s common-railem, které koncern stále slibuje i do menších modelů. Značka je pravděpodobně stále vyvíjí a čeká na poslední chvíli, aby splnila všechny emisní limity, které budoucnost přinese. Budeme se tak muset stále spokojit s hlučnějšími systémy čerpadlo-tryska.

Anketa

Kterou z karosářské verze golfu byste si koupili?
Hatchback
25,4 %
Golf Plus
12 %
Variant
62,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6762 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám