Hlavní obsah

Zapomeňte letos na svařák, přichází teplé pivo

Novinky, ČTK, nčs

Zajít si v zimě během vánočních trhů na svařené víno, to zná kdekdo. Ale co kdybyste letos vyměnili kelímek se svařákem za něco méně tradičního? Během zimy lidé v České republice budou moci vybírat i z teplého piva, což každému rozhodně nemusí znít na první dobrou lákavě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obecně se speciály a silnější piva pijí více v zimě a v okolí vánočních svátků. A letos je dost dobře možné, že se právě taková objeví na vánočních trzích v horké podobě. Podobný nápoj je nabízen třeba v Polsku, kde se podává pivo se skořicí, hřebíčkem, malinovým sirupem a plátkem pomeranče.

Horké pivo se letos bude zkoušet dostat pod kůži i českým pivařům. „Produkt chceme testovat na některých vybraných vánočních trzích,” řekl Zdenek Havlena, ředitel pivovaru Staropramen s tím, že by se teplé pivo mohlo uchytit místo dobře známého svařáku.

Máte pivní mozol? Tak to máte zřejmě dost velký problém

Koktejl

Společnost má v plánu prodávat 19stupňové pivo z Pardubic, které tak doplní na některých českých náměstích nabídku grogu či punče. Také další limitované edice by měly vznikat do budoucna právě v regionálních pivovarech.

Anketa

Dali byste si teplé pivo?
Ano
63,6 %
Ne
36,4 %
Celkem hlasovalo 500 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám