Hlavní obsah

Výrobce čokolády letos prodává pralinky s příchutí trávy

Protože belgické Bruggy jsou stejně jako ostatní světová města zasaženy pandemií koronaviru, nemůže výrobce proslulé belgické čokolády Dominique Persoone spoléhat o letošních Velikonocích na turisty. Pro své belgické zákazníky se tak rozhodl vytvořit řadu neotřelých kombinací.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Belgický čokolatér vyrábí velikonoční pralinky s příchutí trávy, smažené cibulky nebo koriandruVideo: Reuters

 
Článek

„Řekl bych, že dnes už zákazníci touží po nějakém dobrodružství, když si vloží do úst čokoládovou pralinku,” říká bývalý šéfkuchař Persoone. Proto se pro letošní Velikonoce rozhodl vytvořit pralinky obsahující třeba šťávu z trávy, jablka a yuzu, tedy asijského citrusu. Kdo si nepotrpí na trávu, má možnost zakoupit čokoládu s příchutí slaniny či smažené cibulky.

„Velikonoce pro nás bývají vrcholem roku, ale letos a vloni to je hodně dramatické,” přiznává majitel obchodu v belgické metropoli. V Belgii totiž stále platí epidemiologická opatření, která podnikání dost razantně omezují.

V knihovně objevili 120 let starou čokoládu. Stále by se dala jíst

Koktejl

„Ve městě je snad 60 obchodů s čokoládou, ale většina z nich je teď zavřená. Je to prostě tak, že se spoléhají na turisty. Pro nás jsou zahraniční hosté rovněž velmi důležití, ale díkybohu máme i zákazníky z Belgie. Řekl bych, že je to tak padesát na padesát,” vysvětluje Persoone, který svoji společnost založil v roce 1992, ve městě má dva obchody a zaměstnává přes 40 lidí, uvedla agentura Reuters.

Sám doufá, že čokoláda lidem dokáže v těžkých časech osladit život. „Domnívám se, že má v sobě tajnou přísadu, která trochu zlepšuje život,” dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám