Hlavní obsah

Umělec tráví karanténu na netradičním, avšak vznešeném místě

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo miluje svoji práci natolik, že je pro něj nucená domácí karanténa doslova nepředstavitelná. Takovým příkladem je ruský umělec Sergej Pronin, který než aby seděl doma, nechal se zavřít do Puškinovy galerie ve městě Železnovodsk, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský umělec se izoloval v galeriiVideo: Reuters

 
Článek

Jednatřicetiletý Pronin byl do galerie přijat těsně před vyhlášením karantény jako správce. Po uzavření galerie však měl zůstat doma, což nehodlal dopustit. Domluvil se tak s vedením, aby mohl v galerii přečkat karanténu a nadále se věnovat umění.

„Dostal jsem ten nápad těsně poté, co mě přijali. Je tady spousta důležitých a vzácných maleb a někdo je musí chránit,” říká Pronin, jenž má v galerii improvizovaný domov.

Cvičení nesmí chybět

Nechybí provizorní kuchyňka a po probuzení v posteli na zemi se každé ráno Pronin pořádně protáhne a zacvičí si, aby se udržoval i ve fyzické pohodě. „Během dne hodně maluji, teď zrovna Puškina, mám za sebou už i pohled z venku na galerii,” popsal svoje dny umělec.

Takhle přežívají karanténu boháči

Muži

Narozdíl od ostatních milovníků umění, kteří jsou zavření ve svých bytech a domech, nemusí obdivovat díla třeba prostřednictvím internetu, ale může se kochat každý den od rána do večera v galerii, která otevřela už v roce 1902.

Galerie v Rusku patří k objektům, které musely být v rámci opatření proti šířící se pandemii nového koronaviru uzavřeny. Současné opatření platí nejméně do konce dubna.

O ponorkové nemoci ví svoje. Teď radí, jak zvládnout karanténu

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám