Hlavní obsah

Španěl přišel s unikátním způsobem, jak si vyčistit hlavu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápí vás problémy každodenního života a rádi byste upustili trochu páry? Můžete se inspirovat dobrodružstvím Španěla Antonia de la Rosy, který vyrazil na tak trochu jinou dovolenou. Pomocí vlastních svalů přepádloval vestoje z Kalifornie až na Havaj.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španěl přepádloval na speciálním paddleboardu z Kalifornie na HavajVideo: Antonio de la Rosa, KGMB, AP

 
Článek

Takzvané paddleboardy jsou v módě. K vidění jsou prakticky na každé větší vodní ploše. Princip je jednoduchý. Stoupnout si na prkno, vzít do ruky pádlo a ve stoje zabírat. Netradiční 6,5 metrů dlouhý paddleboard vlastní i dobrodruh Antonia de la Rosa, s jehož pomocí se přeplavil z Kalifornie až na Havaj

Na palubě měl Španěl při plavbě k dispozici jednoduchou kajutu, v níž byla nainstalována navigace a místo ke spaní. Slovo spánek by však mělo být napsáno ve velkých uvozovkách. Denně totiž Španěl deset hodin pádloval a při odpočinku se každou hodinu musel budit, aby zkontroloval polohu a stav vybavení. Energii získával díky sušenému jídlu, vodu mu pomáhaly ohřívat solární panely, kterými si plavidlo vybavil. A někdy také zkoušel rybařit.

Oslavil narozeniny

Není divu, že při čtyři tisíce kilometrů dlouhé cestě měl de la Rosa strach. Pouhých sto kilometrů od něj totiž řádil hurikán Flossie. Přírodní překážky však muž překonal, 76denní pobyt na moři byl úspěšný a stal se tak výjimečným dárkem k padesátým narozeninám, které oslavil během cesty. K břehům Honolulu dorazil minulý týden.

Celou cestu si muž, jenž se v domovském Valladolidu živí organizováním dobrodružných dovolených, dokumentoval na kameru. Je totiž přesvědčený, že takový kousek před ním nikdo neuskutečnil a chtěl mít proto důkazní materiál. Koneckonců, nejednalo se o první podobné dobrodružství. Aljašku projel na speciálním kole a s pádlováním měl zkušenosti již ze své domoviny, kdy se vydal podél Pyrenejského poloostrova.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám