Hlavní obsah

V kajaku přes Jižní oceán. Známý cestovatel se pokouší o další unikát

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl na všech nejvyšších horách jednotlivých kontinentů, z toho dvakrát na Everestu. Byl na obou pólech zeměkoule. Dokončil pět plaveb kolem světa. To je pouhý výčet z dosažených úspěchů 67letého ruského cestovatele, kněze a spisovatele Fjodora Filippoviče Koňuchova. Ten se nyní pokouší o další střípek do mozaiky svých dobrodružství a cestuje napříč Jižním oceánem na kajaku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rus pluje na kajaku přes Jižní oceánVideo: Reuters

 
Článek

Koňuchov se narodil v roce 1951. Od té doby ruský cestovatel uskutečnil mnoho výprav. Mnoho z nich vedlo na vrcholky hor nebo přes tisíce kilometrů na moři. Například v roce 2014 přeplul Tichý oceán na veslici. Na cestu potřeboval 160 dnů.

Foto: Profimedia.cz

Koňuchov má za sebou řadu výprav.

Tentokrát se Koňuchov rozhodl, že pokoří další cestovatelský milník, a vydal se na cestu Jižním oceánem na speciálním kajaku. Jeho cesta začala 6. prosince minulého roku na jihu Nového Zélandu a vede k první zastávce v nejjižnějším cípu Chile - mysu Horn.

Foto: Profimedia.cz

Kromě cestování je Koňuchev rovněž umělcem a knězem.

Celou cestu má dobrodruh, oceněný i od prezidenta Putina, rozdělenou do tří etap. První z nich má cíl právě na jihu amerického kontinentu. Další povede na australské břehy, odkud se dostane zpět na Nový Zéland.

Foto: Profimedia.cz

Od prezidenta Putina převzal ocenění.

Rusa na více než 10 tisíc kilometrů dlouhé cestě provází nepříjemnosti v podobě bouří, ledovců a vodních vírů. Zkušený cestovatel však zatím všechny nástrahy oceánu překonává a blíží se k chilskému pobřeží. Na moři je 145. den.

Chilské námořnictvo s Koňuchovem již navázalo kontakt a zdá se, že k úspěšnému dokončení první etapy chybí už jen krůček.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám