Hlavní obsah

Ředitel pivovaru označil nealkoholické pivo za limonádu pro homosexuály

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte to, jedete autem, na kole nebo třeba jdete na pracovní oběd. Přesto máte chuť dát si k obědu pivo. Pokud ale nechcete přijít o řidičský průkaz apod., zvolíte nealkoholickou variantu. Podle bývalého ředitele australského pivovaru Nicka Warminga byste však pili „limonádu pro homosexuály”. Tak totiž nealkoholický nápoj označil a reakce na sebe nenechaly dlouho čekat, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kontroverzní výrok sdílel ředitel australského pivovaru Southern Bay Brewing na sociálních sítích prý jako pokus o vtip. Na obrázku doslova stálo: „Nealkoholické pivo? Myslíš limonádu pro homosexuály?“ Místo pobavených reakcí se však Warming dočkal pohoršení.

Na facebookovém profilu se ihned začaly objevovat reakce, které spojení nealkoholického piva se sexuální orientací odsuzovaly a označovaly jej za nepřijatelné.

Tlak na ředitele společnosti dokonce zesílil natolik, že se Warming rozhodl rezignovat. „Na schůzce vedení jsem nabídl svoji rezignaci na post ředitele,“ uvedl Warming s tím, že vedení jeho rezignaci ihned přijalo.

Později se také za sdílený obrázek omluvil a uvedl, že neměl být mířen jako útok. To už mu však funkci nevrátilo. Australské úřady dokonce uvedly, že se nejednalo o první kontroverzní příspěvek společnosti na sociálních sítích.

Těžko říct, co by si Warming pomyslel o České republice, kde spotřeba nealkoholických piv, mnohdy ochucených, stoupá. A to nás čeká léto, kdy je poptávka po nealkoholických verzích zlatavého moku největší.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám