Hlavní obsah

Po netradiční japonské polévce za volant určitě nesedejte

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koho by za dlouhých zimních večerů nepotěšila na stole horká polévka. V Japonsku se nyní rozhodli, že zajdou ještě dál a vyrobili polévku, která vás nejen zahřeje, ale ještě navíc přivede do nálady. Obsahuje totiž alkohol.

Foto: Profimedia.cz

Polévky jsou v Japonsku velmi oblíbené. Ilustrační foto

Článek

Polévka s názvem Nihonshu no Dashiwari, tedy v překladu něco jako „vývar ze saké”, obsahuje čtyři procenta alkoholu. Určena je k ohřevu v mikrovlnné troubě, nehrozí tedy, že by se alkohol z pokrmu vyvařil, informovala agentura PR Times. Polévku na trh uvedla společnost Mitsubishi Shokuhin.

Země, kde jsou zdvořilí i jeleni

Cestování

Milovníci povídek Šimka a Grossmanna si možná vzpomenou na brambory s rumem, oblíbenou pochoutku otčíma Arnošta. Japonská polévka však patrně bude chutnat o něco lépe, její základ totiž tvoří tradiční ingredience jako řasa, rybí vločky bonito, makrela či sójová omáčka.

Co je to saké?
Saké v překladu znamená „alkoholický nápoj”, v Evropě se používá název zejména pro alkohol kvašený z rýže, ta však nemusí být jediným zdrojem alkoholu. Saké se tradičně podává v malých kalíšcích ze dřeva či keramiky a má objem jako u nás dobře známý „velký panák”, tedy 5 cl.

Ačkoliv je ve složení řada ingrediencí z moře, polévka údajně nemá rybí příchuť. Podle výrobce je „polévka pro dospělé” částečně sladká a částečně slaná, přičemž obě chuti mají být vyrovnané.

V Anglii prudce narostla spotřeba tradičního pokrmu. Je totiž povolenkou k popíjení

Muži

Za netradiční pokrm Japonci neutratí horentní sumu. Instantní polévka se prodává za 198 jenů, tedy asi 40 korun. Zatím není jasné, jak velký je o polévku zájem na trhu, dá se ale předpokládat, že v Japonsku svoje zákazníky určitě najde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám