Hlavní obsah

Za vraždu seděl 14 let ve vězení, dnes je lékařem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé šance v životě existují, jak dokazuje případ Inda Subhashe Patila, který si odseděl 14 let ve vězení za vraždu. Milovník studia byl propuštěn za dobré chování a nyní pracuje jako lékař.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ze 40letého vraha z Indie se stal lékařVideo: Reuters

 
Článek

Dnes čtyřicetiletý Patil zavraždil v roce 2002 společně se svojí milenkou Padmavathi jejího manžela Ashoka Guttedara. Dvojice se dala dohromady za jeho zády, a když to Guttedar zjistil, vyhrožoval Patilovi smrtí. Milenci se tomu rozhodli předejít a Guttedara zavraždili.

Studenta medicíny tehdy soud poslal za mříže, kde strávil celkem 14 let. Už během výkonu trestu pomáhal v nemocnici pacientům s tuberkulózou, za což si v roce 2008 vysloužil ocenění.

Patil byl stejně jako Padmavathi propuštěn v roce 2016 za dobré chování a rozhodl se dokončit studium medicíny. To se mu skutečně povedlo, v loňském roce dokončil doktorát a nyní pracuje jako lékař v jihozápadní Indii. Kromě toho se také s Padmavathi oženil.

„Ty roky ve vězení mě poučily, hodně jsem se toho naučil. Nyní chci žít nový život a pomáhat lidem, kteří to potřebují,” říká Patil, jenž se rozhodl poskytovat zdravotní péči vojákům, policistům a vězňům zcela zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám