Hlavní obsah

Kočičí mánie mezi britskými muži: Ženy hravě strčí do kapsy

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že kočky patří spíše k ženám? Kdepak. Podle britské organizace Pet Food Manufacturers Association (PFMA) v posledních letech prudce vzrostla obliba huňatých čtyřnohých mazlíčků hlavně u mužů. Dvě třetiny majitelů koček jsou právě muži.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle PFMA ve Velké Británii za poslední rok vzrostl počet koček o půl milionu na celkových asi osm milionů. To je ve srovnání s rokem 2016 nárůst o 17 procent. Překvapivým zjištěním je fakt, že většina majitelů koček jsou muži.

Celkem 5,5 milionu Britů, tedy zhruba každý pátý muž v zemi, má doma kočičího kamaráda. Průzkum organizace prováděla na vzorku osmi tisíc majitelů domácností. Co stojí za oblibou právě koček, není zcela jasné, jak připomíná server Independent, je ale možné, že muži se nechávají ovlivnit celebritami na sociálních sítích. Mezi vyhlášené milovníky koček patří třeba herec Russel Brand či hudebník Ed Sheeran.

Většina mužů se při čtení knih nedostane přes padesátou stránku

Muži

„Mít doma nějakého mazlíčka je jedinečná zkušenost pro každého. Je skvělé, že si muži uvědomují velké výhody, které skýtá chov zvířete, a vysoké množství majitelů koček to potvrzuje,“ uvedl Michael Bellingham, ředitel PFMA.

Jedničky jsou rybičky

Z průzkumu rovněž vyplývá, že obliba koček roste zejména mezi mladými muži ve věku od 16 do 34 let. To může být způsobeno zejména tím, že mladí muži žijí sami a „umňoukaná“ společnost se jim může hodit.

Nárůst počtu majitelů koček byl zaznamenán i u starší generace, přesto nejsou kočky nejoblíbenějšími mazlíčky ve Velké Británii. Těmi jsou suverénně akvarijní rybičky, kterých Britové vlastní zhruba 33 milionů.

Reklama

Výběr článků

Načítám