Hlavní obsah

I bez ruky se muž stal úspěšným kytaristou

Novinky, tcs

Když se Keith Xander narodil bez pravé ruky, mnohým bylo jasné, jaké budou jeho limity, co bude a nebude moci dělat. Keith však šel neochvějně za svým cílem a stal se kytaristou a frontmanem úspěšné kapely.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: I s jednou rukou se stal úspěšným kytaristou

Článek

Keith Xander pochází z Liverpoolu, rodiště legendárních Beatles. Jeho starší bratr hrál na kytaru, a tak není divu, že od malička byla hra na kytaru jeho největším snem. Jenže kvůli jeho hendikepu ho všichni, byť třeba v dobré víře, od jeho snu odrazovali.

Když mu ale bylo 13 let, přišel za ním jeden z učitelů a poradil mu, aby si zkusil ulomit pravítko a kus si ho strčit do své protézy. Také mu řekl o protézách uzpůsobených přímo na hraní. Keitha nápad povzbudil a začal usilovně cvičit.

Teď je mu čtyřicet let. Společně se svým o tři roky starším bratrem Stuem a dalšími třemi kamarády založili v roce 2014 bluesrockovou kapelu Xander and the Peace Pirates, která se brzy stala stálicí v legendárním klubu Cavern, kde začínali i Beatles. Později nahrála kapela své první album.

„Hlavní věc, kterou chceme naší muzikou dokázat, je osvobodit myšlení lidí od omezení, které si sami vytvořili,“ uvedl Xander. „Chceme pomoci lidem uvědomit si, že všechno je možné, když do toho vložíte svou mysl a zaměříte se na to. Chceme jim pomoci věřit si a vidět možnosti a potenciál dělat skvělé věci,“ dodal hudebník.

Keith uvedl, že lidé mu nejčastěji říkají, že je pro ně inspirací. „Což zase inspiruje mě a zbytek kapely. A to je nádherná věc,“ dodal Xander.

Reklama

Výběr článků

Načítám