Hlavní obsah

Osmdesátiletý Egypťan tráví hodiny týdně v posilovně, jeho věk by mu nikdo nehádal

Sobhy Mohamed z hlavního egyptského města Káhiry je zářným příkladem toho, že věk je jenom číslo. Ačkoliv má už osmdesát let, tento věk by mu s největší pravděpodobností nikdo netipoval. Mladistvý vzhled přisuzuje zdravému stravování a pravidelnému posilování.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Osmdesátiletý Egypťan se udržuje ve výborné kondiciVideo: Reuters

 
Článek

„Miluji cvičení, stejně jako ženy. To přesně vyjadřuje, co pro mě cvičení znamená, a proč v něm neustále pokračuji. Cítím se sebejistě, neboť cvičení vám dodává sebedůvěru,“ svěřil se Mohamed agentuře Reuters.

Osmdesátiletý důchodce je zvyklý pravidelně sportovat už od svého mládí. V minulosti se aktivně věnoval gymnastice, wrestlingu a kulturistice.

Nyní do místní posilovny v Káhiře chodí třikrát týdně a některé dny tam stráví klidně i tři hodiny. Jak sám říká, svým zdravým životním stylem by chtěl inspirovat i další postarší lidi.

„Místo toho, abych byl slabý a s vypětím všech sil se udržel na nohou, stojím na zemi pevně jako kůň. Všichni ti, kteří s cvičením ještě nezačali, by mu měli dát šanci. Cvičení je totiž přesně to, co by měl člověk, který chce žít zdravě, dělat,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám