Hlavní obsah

V Česku uvaří dvouhvězdičkový michelinský šéfkuchař, šampaňské poteče proudem

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to akce pro každého, ale za ta léta, co už akce Grand Jour de Champagne funguje, navštívily aspoň nějakou její součást tisíce lidí. Letos jsou akce rozděleny mezi Prahu a Brno. Gastronomickou hvězdou bude letos dvouhvězdičkový michelinský šéfkuchař Glenn Viel. Pro připomenutí - v loňském roce v Praze vařil šéfkuchař Nicolas Decherchi z francouzské restaurace Paloma, která drží taktéž dvě michelinské hvězdy.

Foto: MCellard

Glenn Viel

Článek

Glenn Viel je šéfkuchařem dnes už kultovní restaurace L´Oustau de Baumanière ve francouzském Provence, oceněné dvěma michelinskými hvězdami. Je také považován za jednoho z nejnadanějších francouzských kuchařů současnosti. I proto si jej jako šéfa své restaurace vybral majitel restaurantu Jean-André Charial.

Letošní menu by tak mělo patřit k těm nejlepším v historii festivalu Grand Jour de Champagne. Glenn Viel si zakládá na používání kvalitních produktů a kombinaci zdánlivě nesourodých chutí, což činí jeho gastronomické výtvory velmi zajímavými.

V menu foie gras i unikátní sorbet

Hosté Vielovy galavečeře se tak mohou těšit mimo jiné na obrácené souflé s humrem, lehce zauzené bílým kouřem, s jatýrky a jikrami nebo ravioli s hřiby a foie gras. A jistě zaujme třeba i šťovíkový sorbet.

Obří ochutnávka, které se každoročně účastní nejvíce lidí, tedy Champagne Exhibition se bude i letos konat na francouzském velvyslanectví v Buquoyském paláci. Brněnská obdoba se pak odehraje v tamějším hotelu International. V pražském SaSaZu se budou mísit chutě Asie s bublinkami a moravská restaurace Signature, která je letošní kometou tamější gastronomické scény, uvítá akci Signature de Venoge Embassy Dinner.

Reklama

Výběr článků

Načítám