Hlavní obsah

V Americe vaří pivo s použitím smažených kuřecích křidýlek

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taky si kolikrát říkáte, že tu mísu kuřecích křidýlek, které máte před sebou, budete muset spláchnout nějakým dobrým pivem? Tak v USA jsou o nějaký ten krok napřed – smažená křidýlka použili totiž hned při samotném vaření piva, a tak po požití novátorského piva budete mít pocit, jako byste ta křidýlka jedli, i když budete mít třeba ve skutečnosti hlad.

Foto: Profimedia.cz

Smažená kuřecí křidýlka jsou při vaření piva vskutku netypickou ingrediencí. Ilustrační foto

Článek

Pivovar The Veil Brewing Company z amerického Richmondu ve Virginii se ve své běžné výrobě specializuje na vaření pivních speciálů. Tentokrát spojil své síly s pivovarem Evil Twin Brewing, jehož zakladatel Jeppe Jarnit-Bjergsø je známý tím, že svá piva ochucuje velmi nestandardními ingrediencemi. V minulosti už tak pivovar produkoval piva za použití mražené pizzy nebo třeba peněz.

Tentokrát ale přišla chvíle na smažená křidýlka, a vzniklo tak pivo nesoucí název Fried Fried Chicken Chicken. Proč je název zdvojený? Těžko říci, ale jisté je, že chuť tohoto moku bude netradiční.

Plechovka vyjde na stokorunu

Při vaření pivovary použily dva tácy smažených křidýlek. Ty sice ve skutečnosti tvoří méně než jedno procento směsi, ze které se pivo vaří, avšak podle pivovarníků tuto příměs na chuti poznáte.

Do prodeje se toto netradiční pivo dostává v tomto týdnu přímo v pivovaru a pivovarské hospodě. Prodává se výhradně v plechovkách o objemu 473 ml (balení čtyř vyjde na 18,5 dolaru, tedy zhruba na 410 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám