Hlavní obsah

Olivový olej Brangelina: Podle kuchařů dobrý, ale předražený

Novinky, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angelina Jolie (41) a Brad Pitt (53), kdysi nejpohlednější a nejproslulejší hollywoodský pár, žijí odloučeně. Mají za sebou nenávistné scény, i když teď už snad panuje klid zbraní. Dvojice spolu ale nadále podniká, nedávno například uvedla na trh svůj vlastní olivový olej, k jehož chuti se teď vyjádřili odborníci.

Foto: Michael Hanschke, Reuters

Angelina Jolie a Brad Pitt

Článek

Obě filmové superhvězdy přezdívané Brangelina produkují nejen citové, ale i kulinářské pozoruhodnosti. O kvalitách jedné speciality se mohl minulý týden přesvědčit při ochutnávce naslepo Justin Kent, francouzsko-americký šéfkuchař. Měl hodnotit jejich nový olivový olej. Podle Kenta chutná mírně po bazalce a citrónu a nabízí „kořeněný, takřka pepřový zážitek“.

Za studena lisovaný bio extra panenský olej pochází ze Chateau Miraval, usedlosti severovýchodně od Saint Tropez na francouzském Azurovém pobřeží, kterou si dvojice pořídila v roce 2008 za 40 miliónů eur (přes miliardu korun) a kde v roce 2014 vstoupila do svazku manželského.

Foto: Miraval Olive Oil

Lahev olivového oleje z produkce Pitta a Jolie stojí 57 eur.

Inaki Aizpitarte, šéfkuchař legendární pařížské restaurace Le Chateaubriand, naopak považuje chuť za vlahou, barvu za překvapivě nádhernou, avšak postrádá „svěžest regionu“. Cena 57 eur (1500 korun) za litr je výrazně nadsazená, shodují se oba gurmáni.

S vínem prorazili

Na svém selském zámečku obce Corens v Provence Pitt a Jolie ve spolupráci s vinařskou rodinou Perrinových vsadili na růžové biovíno, které se dobře prodává především ve Spojených státech. Šest tisíc lahví prvního vína Chateau Miraval Rosé ročníku 2012 se vyprodalo za pět hodin po uvedení na trh.

Podobný úspěch si slibují od olivového oleje. „Olivovníky máme na dvanácti hektarech“, říká Charles Perrin. „Nyní, když jim je dvanáct let, jsme se do toho pustili a vyrábíme přírodní olej“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám