Hlavní obsah

Šach mat. Ferrari stvořilo luxusní hrací soupravu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrajete šachy? A je pro váš pocit ze hry důležité, zda hrajete s plastovou, dřevěnou, či kovovou soupravou? Předpokládáme, že ne. A nedá se ani očekávat, že by to bylo důležité pro ty nejlepší hráče světového šachu. Jenže značka Ferrari má za to, že se ve světě najdou tací, kteří budou chtít změřit své šachové schopnosti s přáteli se soupravou nesoucí punc legendární italské značky.

Foto: Ferrari

Barevné provedení šachové soupravy od Ferrari zřejmě nikoho nepřekvapí.

Článek

Šachové soupravy jsou stále častěji nedílnou součástí interiérů moderních domácností. Vlivné firmy si to velmi dobře uvědomují, a přicházejí tak se soupravami, kterými se pak lidé velmi rádi chlubí svým známým. Podstata šachu samotného se tak mírně vytrácí, leč to firmy hledající nové formy výdělku příliš netrápí.

Ferrari není první známou značkou, která přišla s luxusní šachovou soupravou. Totožný nápad měla například společnost Swarovski, která přinesla pořádně nablýskané šachy, které by však snad žádný muž do své sbírky zařadit nechtěl. Jinak tomu už bylo se soupravou značky Bentley, která dala výtěžek z jejich prodeje na charitu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zahrát si můžete i dámu

Červená značka z Maranella nyní představila svou šachovou soupravu, která je výjimečná materiálem, ze kterého je vyrobena. Jak už asi název „Ferrari Carbon Fibre Chess Set” napovídá, tím speciálním materiálem jsou uhlíková vlákna, ze kterých je vyrobena celkem pětina šachové soupravy. Jinak převládá luxusní dřevo, přičemž vše je doplněno kovem a smaltem.

Soupravu doplňuje 16 černých a 16 červených kamenů, se kterými můžete na šachovnici hrát dámu. Pokud vás snad tato šachová souprava zaujala, vězte, že abyste ji mohli mít ve své domácnosti, museli byste za ni zaplatit přes 43 tisíc korun, a to v ceně ještě není započteno poštovné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám