Hlavní obsah

Zahájení festivalu má být bez deštníků

Novinky, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové hvězdy, včetně dvojnásobného držitele Oscara britského herce Michaela Caina, deštník na červený koberec při slavnostním zahájení 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech odpoledne u hlavního vchodu Thermalu potřebovat nebudou. Mrholení, které místy na Karlovarsku předpovídají meteorologové, by mělo ustat ještě dopoledne.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nad vstupem do hotelu Thermal jsou už umístěny panely.

Článek

„Počasí se bude nyní chovat v jakési zvláštní periodě, kdy půjde nahoru dolu,“ uvedl Rudolf Kovařík, meteorolog z Šindelové na Sokolovsku, který každý rok informuje dopředu baťůžkáře, jak se vybavit na festival vzhledem k očekávanému počasí.

„Ze stávajícího špatného počasí by to mělo v pátek, v sobotu a v neděli nabrat vzestupný směr,“ pokračoval meteorolog a pozorovatel přírody.

Podle něj by v pátek mohly teploty dosáhnout odpoledne až jednadvaceti stupňů: „Hlavně ale, opakuji, už by nemělo odpoledne mrholit.“ Prý nebude ani příliš foukat vítr: „A v údolí řeky Teplé ještě méně. Později večer je ale třeba počítat s tím, že už bude chladno. Už to nebude úplně vyletněné. Vezme-li si ale každý nějaké sako, tak to postačí a budou v pohodě.“

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Stanové městečko bylo o festivalu tradičně vyhledávaným místem pro přenocování.

O víkendu by měly být podle Kovaříka nejlepší dny na festivalu. „V sobotu se můžeme dostat na dvacet čtyři stupně a v neděli na nějakých dvacet sedm stupňů. Tím ale bude dosažený vrchol,“ poznamenal s tím, že víkend bude bez přeháněk a deště. Baťůžkáři si tak vystačí o víkendu se šortkami a v neděli by se mohli dokonce dočkat koupání v přírodním koupališti Rolava, kde stojí Stanové městečko. Po neděli by ale teploty měly opět klesnou na patnáct až sedmnáct stupňů, maximálně na devatenáct stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám