Hlavní obsah

Stánky v okolí Thermalu nabízejí o festivalu bohaté občerstvení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festivalové stánky v okolí hotelu Thermal, který je i při letošním 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) jeho srdcem, nabízí tisícům milovníkům filmu bohaté občerstvení. Cenové relace se pohybují od sedmdesáti do zhruba tří set korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Festivalu zatím přeje počasí.

Článek

„Zaměřili jsme se s nabídkou na nižší ceny, aby na to dosáhli i baťůžkáři,“ uvedl provozovatel občerstvení u Velkého sálu u hotelu Thermal Zoltán Javorka.

„Máme v nabídce například tradiční klobásu, pečeme kuřata, pečená kolena českého charakteru, ale také bůček z pece,“ pokračoval provozovatel.

 Klasika? Halušky

„Samozřejmě, že nechybí stará klasika, která nechybí na žádném festivalu, a to jsou obligátní halušky. Je to tradiční jídlo, které máme v nabídce již řadu let,“ dodal Javorka s tím, že ceny se pohybují od sto dvaceti do dvou set korun. „Máme otevřeno jen dokud jsou lidé. Non stop už nejsme, protože noci jsou chladné,“ dodal.

Hned vedle a naproti jsou dva velké občerstvovací pointy zaměřené tedy hlavně na plzeňské pivo. Ale i tam se lze dobře najíst. „Jídlo máme zaměřené na české hovězí maso a zeleninové křupky,“ prozradil manažer provozovatele stánku James Hron.

V nabídce jsou tři hlavní jídla s trhaným hovězím masem a dva takzvané příkusy, tedy vepřové a zeleninové chipsy. „Ty menší jsou za sedmdesát korun a hlavní jídla od sto osmdesáti do dvou set dvaceti,“ dodal Hron.

 Jídla nad sto padesát

Stánek na okraji terasy Thermalu je zaměřený především na hamburgery. „Ručně pečený burger z listového těsta se špenátem a sýrem už došel,“ ukazoval prodejce na přeškrtnutý nápis na ceduli.

„Byl o ně obrovský zájem, takže se vyprodal,“ dodal. Jednalo se o nejlevnější jídlo za osmdesát korun, přičemž burgery se pohybovaly kolem dvou set padesáti.

Najíst je možné i ve stáncích v okolních parcích. Například ve Dvořákových sadech stojí domácí burger sto sedmdesát korun a smažený sýr s hranolky sto devadesát. Ostatní jídla pak kolem sto padesáti korun.

 Stany v sadech

Nasnídat se, poobědvat nebo povečeřet je možné i v jednom z poměrně velkých stanů ve Smetanových sadech u Alžbětiných lázní, kde připravují pochutiny z farmářských produktů a privátních značek.

Navíc hned v navazující části stanu za občerstvovacím pointem je zázemí pro rodiče s dětmi, který vybavený přebalovacím a kojícím koutkem, jídelním koutek pro děti s mikrovlnkou, ohřívačkou i sterilizátorem na lahvičky a také spoustu hraček i možností hlídání.

Reklama

Výběr článků

Načítám