Hlavní obsah

Primátorku i hejtmana zajímá Atlas ptáků

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlas ptáků je titul filmového snímku, o kterém hovoří jako o svém nejbližším cíli k zhlédnutí na letošním 55. ročníku Mezinárodním filmovém festivalu (MFF) v Karlových Varech karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), tak i karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Delegace snímku Atlas ptáků na slavnostní premiéře na karlovarském festivalu

Článek

„V kině jsem ještě nebyla, ale chystám se na Atlas ptáků s panem Donutilem,“ uvedla Pfeffer Ferklová, která by šla do kina častěji, ale pracovní povinnosti jí to zatím během festivalu neumožňovaly.

„Na film Atlas ptáků mám dobré ohlasy od lidí, kteří na něm již byli. Říkali, že je to film, který by se mi asi mohl líbit. Jsem na něj zvědavá,“ doplnila primátorka k výběru filmu. Pfeffer Ferklová se účastnila některých doprovodných akcí.

„Byla jsem na Mattoni Grand Drinku, který se tu po mnoha letech konal u Vřídla, tedy na prostranství u kolonády,“ prozradila primátorka. „Bylo to moc pěkné a pak jsem tam byla také, když tam vystupoval Tomáš Klus,“ poznamenala s tím, že se chystá na módní přehlídky Beáty Rajské.

„Znám ji z minulosti, protože jsem byla na jejích některých módních přehlídkách, a ta její móda se mi líbí, takže se jdu podívat, co ona chystá a co je trendy. Jako ženskou mě to prostě zajímá,“ konstatovala s tím, že Michaela Cainea viděla při zahajovacím ceremoniálu.

Foto: KVIFF

Miroslav Donutil ve filmu Atlas ptáků (2021)

„V kině jsem již byl na letošním ročníku festivalu, včera jsem byl a chystám se i dnes. Chodit do kina se chystám, co mi budou síly stačit,“ uvedl Kulhánek, který kvůli outdoorové dovolené v Gruzii ale nestihl první dny festivalu. „Vzhledem k tomu, že je letos termín festivalu posunutý na srpen, tak mi to koliduje s mými povinnostmi, takže trochu vynechávám doprovodné akce a koncentruji se na kinosál,“ pokračoval.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Primátorka Pfeffer Ferklová s Julianne Mooreovou a jejím manželem Bartem Freundlichem na snímku z 54. ročníku.

„Viděl jsem soutěžní britský film Bod varu ve velkém sále Thermalu. Byl to velmi netradičně zpracovaný snímek, protože se jednalo o jeden dlouhý záběr, řekněme s velmi emotivní atmosférou, z restaurace, kde se dohadují o tom, co budou každý den vařit, a mělo to velmi vypointované scény. Velmi zajímavý film,“ popisoval Kulhánek, který je vášnivým filmovým divákem.

Aby ne, když je jedním ze tří členů výboru zapsaného spolku Filmového klubu Karlovy Vary a koníčku se věnuje přes dvacet let. Ten provozuje filmový klub, který každý čtvrtek promítá filmové lahůdky v kině Drahomíra v karlovarské městské části dolní Drahovice.

„Velmi rád bych viděl film Atlas ptáků, který je v soutěži, protože má dobré reference. Také si určitě nenechám ujít film Zátopek, který by měl mít ještě projekci,“ prozradil hejtman. „Jsem na festivalu od pondělí, takže jsem potkal spoustu českých herců. Utekl mi Michael Caine, což mě samozřejmě mrzí, ale to se nedalo skloubit. Rád bych viděl Johnnyho Deppa, protože ten, zejména ve svém mladším věku, mě svojí nezávislou tvorbou hodně ovlivnil,“ dodal Kulhánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám